Trener Kairata odlučan: Zvezda je veliki klub, ali smo došli po prolaz dalje

28.07.2021

09:08 >> 09:11

0

U prvoj utakmici bilo 2:1, novi duel večeras u 20:30

Trener Kairata odlučan: Zvezda je veliki klub, ali smo došli po prolaz dalje
Copyright Kiril Keker, FC Kairat

Crvena zvezda i Kairat odigraće novu utakmicu u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj, odigranoj u Almatiju uspešniji je bio prvak Kazahstana, rezultatom 2:1.

Za šefa struke Kairata, Kirila Kekera na stadionu “Rajko Mitić” se kreće od nule.

– Očekivanja su najviša i ne zanima nas rezultat iz prve utakmice. Došli smo da ostvarimo prolaz i igraćemo našu igru kako bismo uspeli u tome – kazao je Keker koji ne može da računa na baš sve igrače.

Golman Stas Pokatilov i strelac pobedonosnog gola u prvoj utakmici i bivši igrač Partizana, Maki Banjak su bili pozitivni na korona virus.

– Neki igrači su nam odsutni, ali Kairat je veliki klub i imamo igrače koji mogu da ih odmene. Takve situacije su normalne u fudbalu.

pročitajte još:

Kairat će sada gostovati Zvezdi, a nekoliko igrača kazahstanskog tima moglo je da posvedoči o značaju crveno-belih za fudbal u ovoj regiji.

– Imamo Nebojšu (Kosovića) iz Crne Gore, Radeta (Dugalića) iz Srbije, Dina (Mikanovića) iz Hrvatske. Naravno da smo pričali sa njima o ovom gostovanju. Znamo da je Zvezda veliki klub, s tradicijom i odanim navijačima – zaključio je Keker.

Utakmica koja će početi u 20:30 (TV Arena sport) biće odigrana bez prisustva “standardne” publike, a dozvoljeno je prisustvo samo dece do 14 godina. Razlog je kazna koju je izrekla UEFA zbog vređanja Zlatana Ibrahimovića.

– Uvek je lepo igrati pred publikom, bez obzira da li je reč o odraslima ili deci – zaključio je Keker.

Podsetimo, meč u Almatiju je odigran uz prisustvo ograničenog broja gledalaca, zbog pandemijskih mera.

Uspešniji će iz ovog okršaja će obezbediti plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Tamo ih čeka bolji iz dvomeča Šerifa i Alaškerta. Ko bude neuspešan, seli se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo će biti neuspešniji iz duela Moldavaca i Jermena.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike