Ocena za jesen vrlo dobra 7.5: Stanojević najavljuje novog napadača za proleće

17.12.2020

13:53 >> 14:04

0

Trener Partizana pričao o rezultatima i najavio pozitivne promene za nastavak sezone

Ocena za jesen vrlo dobra 7.5: Stanojević najavljuje novog napadača za proleće
Copyright MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević realno sagledava svojih prvih tri meseca provedenih u Humskoj. Ocena je “7,5”, ali tvrdi da se vidi tendecija rasta ekipe u poslednjem periodu. Da je moglo i bolje, slaže se i sam. Priznaje da su nekim utakmicama izgubljeni bodovi uz neke nesrećne okolnosti, ali je negde faktor sreće bio na strani njegove ekipe pa su došle pobede u poslednjim trenucima utakmice.

– Ako je ocenjivanje od 1 do 10, onda je po meni to 7,5.  Mogu pričati o mojem vremenu sa timom, a to znači da smo igrali promenljivo i da imamo tendeciju rasta. Zadovoljan sam poslednjim periodom.

Pročitajte još

Čime ste najviše zadovoljni?

– Najviše takmičarskom organizacijom. Moj način razmišljanja je da se igra na rezultat kako bi se dobila stabilnost. Kada postignemo tu stabilnost i dobijemo samopouzdanje, dolazi i atraktivnost. Zadovoljan sam kako su prihvatili obaveze, posebno u fazi napada gde smo bili disciplinovani, tako da me te stvari raduju.

Čime niste?

– U dosta utakmica nismo bili ubojiti. Kada ulazimo u tu poslednju trećinu terena, imamo tu završnicu na kojoj moramo još raditi da bismo bili opasniji.

Imate osam pobeda u nizu, ali nasledili ste minus šest bodova zaostatka, a sada je razlika devet?

– Tako je, to je u stvari poenta priče, iako izlaze neki podaci i parametri poput onog “Partizan nije izgubio godinu dana na svom stadionu”. Statistika zna da pomogne kod nekih stvari, ali činjenica je da smo mi na “minus 9” i da to stvarno …  Došao sam ovde da bi se stabilizovali, da pronađemo naš put i da se izborimo za drugu poziciju, pa da tek onda da napadnemo vrh. Ali uvek treba gledati pozitivno i tražiti one dobre stvari

Da li je problem ove ekipe bio taj što je dostigla limit ili je bilo problem u svlačionici?

– U svlačionici stvarno nije bilo nikakvih problema. Ja volim kada se takve stvari dese, pa ih onda rešavam na svoj način. Da li je limit dostignut? Znamo svi koliko je bilo problema, okolnosti su bile teške, a i Partizan troši igrače. Zato su potrebna osveženja i ja sam uvek za to da se na šest meseci ili godinu dana dovedu novi igrači, pojačanja, koja bi donela to osveženje. Mi smo ih doveli, ali, realno, kasnili smo malo.

Minus je mogao biti smanjen u Nišu i na derbiju?

– Kad smo imali meč sa Metalcem trebali smo da odemo na šest ili sedam razlike. U Nišu izgubimo posle jednog šuta na gol. Na kraju se sve to izbalansira jer smo jednu utakmicu dobili iz penala u poslednjem trenutku.

MN Press

Derbi?

– Što se tiče derbija, pred meč smo imali tešku situaciju. Ako se prisetite samo videćete da smo imali povrede, ja sam kratko bio sa ekipom. Mislim da smo izvukli maksimum. Zvezda je bila bolja, imala je taj posed veći, ali bilo je situacija koje smo mogli da rešimo i da povedemo sa 3:0. Na kraju su oni bili opasniji, pa se stvorilo mišljenje da je realno nerešeno. Mislim da smo uradili sve što je bilo do nas. Imali smo povredu Sume, Filip Stevanović je tražio zamenu, iako je trebao da ostane duže u igri. Kad vratim film, mislim da smo preduzeli sve što je bilo potrebno, baš kako treba..

Koliko vam je pitanje špic igrača stvaralo probleme?

– U suštini, svi naši problemi su polazili od toga. Očekivali smo da će Bajbek biti taj koji će nam doneti potrebne stvari. Međutim, bili smo primorani da improvizujemo, a kada se to radi u fudbalu, onda sve izgleda teško. Često dođete u situaciju da imate bolje i manje bolje rešenje, a mi smo dovedeni i u položaj da uopšte nismo imali rešenje. Da sam znao da će Štulić igrati ovako dobro kao na kraju, možda bih ga više koristio. Možda je to moja greška bila, mada on meni na treninzima tada nije pokazao da pravim grešku… Ne znam, možda je morao da bude ubačen ranije u vatru, pogotovu što smo ostali bez rešenja.

MN Press

Šta je potrebno da se desi da bismo gledali bolji Partizan?

– Potreban nam je napadač koji će nam dati završnu notu. Potrebno je da nam ovi igrači koje imamo podignu formu. Mislim na Jojića, Obradovića, Markovića koji je često povređen. Da oni podignu formu i da recimo Bajbek krene da igra ili da dovedemo novog špica. Prelazni rok je živa stvar i ne dešava se sve uvek kako bismo mi poželeli. Čak ni Real ne dovede sve što želi, ali mi se nadamo da ćemo uspeti. Insistiram na tome, da dovedemo dva nova igrača.

Na kojim pozicijama ako nije tajna?

– Nije tajna! Tražimo napadača, centralnog, koji može da igra i po boku. Da li će biti stranac? Mislim da se ide ka tome da on bude strani fudbaler. Tražimo alternativno da pojačamo desnu stranu, desnog beka i u odnosu na odlaske da popunjavamo te pozicije. To je naša jasna slika!

FK Partizan

Da li se može razmišlja da Bajbek već sada ode iz Partizana?

– To su sad već radikalna rešenja. Ja volim da na te stvari gledam pozitivno. On je sjajan napadač, ali nije došao kod nas spreman. Imao je tokom karijere neke probleme sa povredama, mi smo znali za njih, ali poslednje tri godine su to bile uglavnom sitne povrede. Ja sam ga u saradnji sa klubom doveo, bio je moj izbor, ali te povrede prave dilemu. Mene ne interesuje da li će on ostati ili otići, ja želim da se na toj poziciji pojačamo. Ne želim više rizik. Kod Bajbeka nam će biti potrebno strpljenje, nekada treba sačekati igrača.

Da li će novi napadač biti sličan po igri gol igračima kakvi su bili Kleo ili Škuletić?

– Ne, tražimo intezivnog, koji je strelac, naravno, ali u zavisnosti od sistema da može zaigrati i na boku. Ne bismo nekog ko bi karakteristikama bio sličan Štuliću. Nećemo da ga “dupliramo”.

Kakav je plan sa mladim igračima?

– Knežević će recimo ići u Teleoptik … Osetljiva je tema pitanje budućnosti mladih igrača u Partizanu. Moramo naći najbolji način da se razvijaju. Znate, doveli smo šest novih fudbalera. Sećamo se svi koliko je bilo priče oko Jojića, da li će doći ili ne, pa smo uspeli da ga vratimo, što je veliki uspeh ako se zna gde je sve igrao i na kom nivou otkako je otišao iz Partizana. Imam odličan tim i zato nećemo da gomilamo igrače, osim što ćemo pojačati te dve pozicije na kojima smo deficitarni. Dakle, imaćemo za jedan kratak period osam novih igrača. Mislim da je to dovoljno!

Da li postoji neko iz omladinske škole ko bi mogao da zauzme mesto alternativnog desnog beka ukoliko prednost ima Miljković_

– Miljković je u prednosti i ja sam jako zadovoljan kako je on odigrao ovu polusezonu otkako je došao. Vidi se to i po borju primljenih golova, ali i po nekim asistencijama. Mogao bi mladi Bojat da bude alternativa, ali sada su nam procne takve da ćemo potražiti nekog iskusnijeg igrača koji je trenutno u inostranstvu.

Kako komentarišete ulazak mladog Jovića protiv Mladosti?

– On mi nagovešatava dosta, dopada mi se njegov karakter, direktnost u igri. Međutim, mladi igrači žele sve da im se brzo desi. Da dobiju šansu, da se ustale, da mladi odu u inostranstvo…Ja se sećam kod trenera Tumbakovića kako je bilo. Mogao si da igraš 30 minuta, pa makar dao i tri gola. Bliži sam nekom postepenom uvođenju u igru, osim ekstratalentovanim.

Pročitajte još

Bili ste oštri prema Sumi i Markoviću?

– Ja prvo ne kritikujem javno. Sve što sam javno rekao, pre toga sam igračima saopštio “oči u oči”. Onda ste mi na konferenciji postavili vi novinari to pitanje, a ja nikad ne izbegavam odgovor, pa sam rekao šta sam imao. Navijač Partizana mora da bude o svemu obavešten i da ja kao trener budem iskren prema njima. U našim razgovorima sam bio i direktniji nego što sam tako izgledao dok sam pričao za medije o njima. Na njima je da se probude. Naravno, to je pitanje vremena, a ne jedne ili dve utakmice. Zadovoljan sam kako je Marković odigrao dve utakmice, takođe i sa Sumom. Znate, nisu ove pobede na kraju slučajnost. Jojić pretrči po meču 12 kilometara, zatvori u fazi odbrane, u napadu donese nešto što mene interesuje. E, to ja očekujem od “Markeca”, da nam donosi ono što ćemo prvo mi osetiti da je potrebno. Dalje, “Markeca” ne bih uzimao zdravo za gotovo. Ipak je igrao za mnogo ozbiljnih klubova, a vi se prisetite ko je od naših napadača napravio više u inostranstvu. To je sve za poštovanje i moja namera nikako nije da ga degradiram. Dužan sam da pričam otvoreno, a pre svega prema igračima da budem direktan.

Ko vas je od pojačanja najviše zadovoljio?

– To su Sveta Marković i Holender. Tako su ih i navijači videli. Izuzetno sam zadovoljan Miljkovićem. Obradović je bio periodičan, mora i bolje. Jojić nam je doneo stabilnost, on nam je uz Asana najintezivniji. Sem Bajbeka, koji je iz opravdanih ili neopravdanih razloga, kako hoćete, svi ostali su pokazali zašto su dovedeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike