Uhapšen bivši predsednik FS Španije: Muljanje sa Arapima mu došlo glave! Umešana i legenda Barselone, Katalonac dobio 24 miliona!

03.04.2024

13:25

0

Vest dana na Pirinejskom poluostrvu

Uhapšen bivši predsednik FS Španije: Muljanje sa Arapima mu došlo glave! Umešana i legenda Barselone, Katalonac dobio 24 miliona!
Copyright Profimedia

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Luis Rubijales uhapšen je i sproveden u sud u sredu odmah po sletanju na madridski aerodrom. On se vraćao iz Dominikanske Republike, a slobode je lišen zbog novodnog učešća u finansijskim malverzacijama.

Rubijales je zajedno sa nekolicinom bivših saradnika u Savezu osumnjičen za pribavljanja materijalne koristi iz ugovora koji je RFEF svojevremeno potpisao sa Saudijskom Arabijom.

 

 

U septembru 2019. Fudbalski savez Španije potpisao je šestogodišnji ugovor sa Saudijcima vredan 240 miliona dolara, o "premeštanju" mečeva završnice Superkupa u tu zemlju u narednih šest godina.

Posrednik u ovom poslu bila je kompanija "Kosmos", kojom rukovodi bivši fudbaler Barselone i španske reprezentacije Đerard Pike. Firma nekadašnjeg štopera je za posredovanje dobila čak 24 miliona.

Profimedia
Đerar Pike

 

Podsetimo, Rubijales je razrešen dužnosti 2023. godine nakon skandala na finalu Svetskom prvenstu za fudbalerke. On je na dodeli zlatnih medalja u usta poljubio Dženi Ermoso, a protiv njega je podneta krivična prijava za seksualno uznemiravanje.

 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike