Top 5 detalja 27. kola: Partizan se kune u Baždara, Matić završio epizodu u Pazaru

01.04.2024

13:50

0

A za to vreme, Radnički iz Kragujevca niže pobede i ne gleda na druge

Top 5 detalja 27. kola: Partizan se kune u Baždara, Matić završio epizodu u Pazaru
Samed Baždar - Copyright MN Press

Čekali su ljubitelji Superlige na nastavak sezone nakon reprezentativne pauze i od 27. kola očekivali mnogo, a moglo je biti i veoma interesantno. Ipak, razvoj situacije je i više nego očekivan, favoriti su upisali pobede, a najveća promena dogodila se na klupi Novog Pazara, koji je rešio da smeni trenera.

Partizan slavi Baždara

Partizanove utakmice sa ekipama koje predvodi Nenad Lalatović su oduvek bile interesantne same po sebi. Nekadašnji strateg Crvene zvezde je crno-belima mnogo puta znao da napravi problem, najavljivao je povoljan rezultat i ovog puta, ali... Partizan se kune u mladog Sameda Baždara.

Igrao se 21. minut kada je mladi napadač postigao jedini gol na meču i sačuvao ceo plen u Humskoj, tako je sačuvao i Partizan u trci za prvu titulu domaćeg šampionata nakon šest sezona.

A kako nije pao Partizan, nije kiksnula ni Crvena zvezda. Nije Javor na nivou Spartaka, ali je teren kraj Moravice u Ivanjici prilično neugodan. Ipak, Zvezda nakon što je pre sada već tri kola preuzela vodeću poziciju, ne planira da je ispusti.

Matić dobio otkaz

Stigao je Igor Matić kao veliko pojačanje u Novi Pazar, ali se sudbina poigrala sa mladim stručnjakom, pa je otkaz dobio na stadionu bivšeg kluba, Čukaričkog.

MN Press
 

 

Nisu Pazarci objašnjavali zašto i kako je došlo do prekida saradnje, koji je usledio samo nekoliko minuta nakon poraza na Banovom brdu.

Radnički drži poziciju za Evropu

Dok je Matić morao da pakuje kofere, Feđa Dudić se odomaćio u Kragujevcu. Radnički iz kola u kolo ne popušta i ne podleže pritisku. Rešili su Šumadinci da se bore za Evropu i ne posustaju.

Na Čika Dači su sa 3:1, bez većih problema, nazad u Kruševac poslali ekipu Napretka. Pravo osveženje i otkrovenje za domaći šampionat!

Voša u naletu

Vojvodina je u naletu. Novosađani su načinili izvesne promene u upravi i timu, što se poklopilo i sa sve boljom formom i ambicijama da jurišaju ka četvrtoj poziciji. U takvom raspoloženju stigli su u Surdulicu, najslabijem timu sezone, Radniku i slavili sa 4:0.

Bila je to najubedljivija pobeda Voše u sezoni, bez primljenog pogotka, koja je tako Radnik udaljila od snova da će obezbediti opstanak.

Ćirković je TSC-ov

MN Press
 

 

Pričalo se i pregovaralo, a Žarko Lazetić je potvrdio, ponajbolji fudbaler ekipe iz Bačke Topole, Aleksandar Ćirković, ostaje u dresu TSC-a.

Krilni igrač je u TSC-u kao pozajmljen igrač Krila Sovjetov, a sada će srpska ekipa otkupiti njegov ugovor i sa njim u sastavu biti dostojan konkurent za Evropu.

Superliga, 27. kolo:

Petak:

Čukarički - Novi Pazar 2:0

(Docić 69 p, Pavkov 71)

Radnik - Vojvodina 0:4

(Petrović 6, Ivanović 30, 60, Vukanović 39)

IMT - Železničar 1:1

(Lutovac 88 - Đorđević 82)

TSC - Voždovac 2:0

(Vulić 41, Ćirković 44)

Subota:

Radnički Niš - Mladost Lučani 3:0

(Ilić 19, Belaković 77, Dele 78)

Radnički 1923 - Napredak 3:1

(Dadić 28, Aleksić 36, Đurić 90+1 - Mršić 73)

Javor - Crvena zvezda 0:3

(Kanga 39p, Hvang 44, Mijailović 82)

Partizan - Spartak 1:0

(Baždar 21)

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike