Mijatović pričom o tragediji rasplakao voditelja: Znao sam da ću živeti duže od sina, kad god sam mislio da sam dasa, on je dobijao krize!

30.03.2024

12:46

0

Autor: A. S.

"To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve"

Mijatović pričom o tragediji rasplakao voditelja: Znao sam da ću živeti duže od sina, kad god sam mislio da sam dasa, on je dobijao krize!
Predrag Mijatović - Copyright MN Press

Legendarni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović, oduvek je interesantan i inspirativan sagovornik, da li na temu fudbala i karijere ili privatnog života, ali javnost voli njegove priče.

Međutim, veliki fudbaler je u životu doživeo i veliku, može se reći i najveću tragediju, preminuo mu je 14-godišnji sin Andrej, a od tragedije koja se dogodila 2009. godine, nije se oporavio.

Mijatović je na tu temu govorio i u "Šta sam tebi i ko sam sebi", a kao i uvek, otkrio je mnogo zanimljivih detalja iz svog života.

- Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega - rekao je Mijatović o teškoj dijagnozi koju su doktori saopštili, pa nastavio:

- Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje se mi doktor davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta... Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pažnju na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo - tako vaspitavam i svoju decu - naglasio je Mijatović.

Inače, Andrej je sin Predraga Mijatovića i Elene Karić, koji je rođen sa cerebralnom paralizom, a oboleo je i od hidrocefalitisa.

- Bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz ugla roditelja. Ali životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto neverovatno. Ima još jedna neverovatna stvar, sad mogu da pričam o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna ličnost. Svaki put kad sam pomislio a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspeh, da sam dasa i čudo, sin je dobijao krize. To je neverovatno. Sećam se, prolazi mi kroz glavu... Iz Madrida moram hitno u Valensiju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš finansijsku korist i da imaš privilegije jer doktori prate fudbal dp ti objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto... - pričao je čuveni fudbaler i dodao:

- To me stvarno dobro spustilo na zemlju i definitivno mislim da je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on... To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve - zaključio je Mijatović i rasplakao voditelja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike