Italijan ponovo pod istragom zbog klađenja! Englezi objavili i koliko puta je prekršio pravila

28.03.2024

17:46

0

Autor: D. N.

Već je bio suspendovan zbog nedozvoljenih radnji

Italijan ponovo pod istragom zbog klađenja! Englezi objavili i koliko puta je prekršio pravila
Sandro Tonali - Copyright Profimedia

Fudbaler Njukasla Sandro Tonali ima novi i ponovo je to veliki problem.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je Italijana da je više od 50 puta prekršio pravila o zabrani klađenja na utakmice. Kako dalje prenose mediji u Engleskoj, Tonali se kladio na fudbalske utakmice u periodu između 12. avgusta i 12. oktobra prošle godine.

- Sandro će se pridržavati svih pravila istrage, a klub mu daje punu podršku. Nećemo se više oglašavati dok traje istraga - saopštile su "svrake".

Takođe se podseća da ga je Fudbalski savez Italije (FIGC) suspendovao u oktobru prošle godine na deset meseci zbog kršenja pravila o klađenju. Italijanski fudbaler je tada priznao da se kladio na mečeve u kojima je igrao za Milan i Brešu.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je potom prihvatila zahtev FIGC da suspenzija Tonalija bude preneta na globalni nivo. On bi trebalo na teren da se vrati u avgustu ove godine.

Tonali je u Njukasl stigao u julu prošle godine iz Milana za 55 miliona funti. Italijanski fudbaler je pre suspenzije odigrao 12 utakmica za engleski klub.

Zbog suspenzije će da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. "Azuri" će biti u grupi sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.

U Premijer ligi, Njukasl je na desetom mestu na tabeli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike