Tonali suspendovan u celom svetu! FIFA stala na put glasinama i rastužila Njukasl!

28.10.2023

08:38

0

Autor: A. S.

Rešena saga i drugog fudbalera iz afere oko ilegalnog klađenja

Tonali suspendovan u celom svetu! FIFA stala na put glasinama i rastužila Njukasl!
Sandro Tonali u dresu Njukasla - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Ponadali su se iz Njukasla da će za vikend na raspolaganju imati Sandra Tonalija, ali je FIFA rešila da se na vreme umeša i potvrdi suspenziju koju je Italija izrekla, za ceo fudbalski svet!

Desetomesečna suspenzija zbog kršenja pravila o klađenju primenjivaće se u celom svetu, bez presedana, iako je potpuno senzacionalno stigla informacija da će biti u timu Njukasla za meč Premijer lige.

Trener Njukasla Edi Hau je istakao da postoji velika šansa da Tonali igra protiv Vulverhemptona i pozvao se na to da klub nije zvanično obavešten o suspenziji, ali je FIFA rešila da stavi tačku na ovaj slučaj.

 

 

Fudbalski savez Italije u četvrtak je doneo odluku da se Tonali suspenduje na 10 meseci zbog ilegalnog klađenja, a ova kazna je čak i manja od one koju su mu predviđali, jer je došlo do nagodbe, a pored toga što neće igrati fudbal, osam meseci će posećivati terapeuta, kako bi se rehabilitovao od ove zavisnosti.

Podsetimo, Tonali je drugi suspendovani italijanski fudbaler ove jeseni, pre njega to je učinjeno i Nikoli Fađoliju iz Juventusa, dok se još uvek vodi postupak protiv Nikole Zaniola iz Aston Vile.

Nema sumnje da je ovo veliki udarac i za Njukasl, koji ga je proteklog leta platio 64 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike