Milan Mandarić je zvanično u srpskom fudbalu! Mihin kum takođe ušao u Vojvodinu

26.03.2024

19:05

0

Autor: P.K.

Dva ozbiljna pojačanja za novosadske crveno-bele

Milan Mandarić je zvanično u srpskom fudbalu! Mihin kum takođe ušao u Vojvodinu
Mandarić i Tanjga, ilustracija - Copyright MN Press

Milan Mandarić je i zvanično novi potpredsednik FK Vojvodina!

Iskusni biznismen i poznata ličnost u svetu fudbala od utorka je preuzeo ovu funkciju posle redovne sednice Skupštine kluba, tako da je 85-godišnji Mandarić zakoračio u srpski fudbal.

Članovi su jednoglasno doneli odluku da se promeni broj članova Upravnog odbora. Članovi su većinom glasova izabrali Milana Mandarića i Miroslava Tanjgu za potpredsednike kluba i članove Upravnog odbora.

Članovi su jednoglasno razrešili Iliju Labusa skupštinskog članstva, a na njegovo mesto je postavljen Dragoljub Zbiljić.

Mandarić je rođen u Lici, ali je odrastao u Novom Sadu, tako da se sad vraća svojim korenima nakon dugačkog angažmana u inostranstvu. Njegova reputacija u fudbalskom svetu porasla je značajno krajem devedesetih godina, kada je stigao u Englesku, gde je ostvario veliki uspeh kao vlasnik i predsednik Portsmuta.

Na preporuku Predraga Prekija Radosavljevića, legendarnog srpskog fudbalera koji je napravio uspešnu karijeru u Americi, Mandarić 1998. godine prodaje francuski klub Nicu i preuzima Portsmut.

Nakon nekoliko godina borbe u nižem rangu engleskog fudbala, 2003. godine Portsmut ulazi u Premijer ligu, gde ostaje sedam sezona. Tokom tog perioda, klub je osvojio FA Kup 2008. godine, zahvaljujući ključnoj odluci Mandarića da za menadžera tima imenuje Harija Rednapa.

Mandarić 2006. godine prodaje 50 odsto vlasništva u klubu francusko-izraelskom biznismenu Aleksanderu Gajdamaku, a do kraja sezone i ostatak akcija, da bi u klubu ostao kao jedan od direktora. Međutim, već krajem septembra iste godine, Mandarić napušta Portsmut, koji 2010. godine ispada iz Premijer lige nakon velikog finansijskog kolapsa, posle čega je ispao u četvrtu ligu. Trenutno se takmiči u trećoj ligi engleskog fudbala.

Sada, povratkom u Srbiju i preuzimanjem funkcije potpredsednika FK Vojvodina, Mandarić započinje novo poglavlje u svojoj impresivnoj karijeri, sa namerom da svoje bogato iskustvo i znanje primeni u vođenju jednog od najpoznatijih srpskih fudbalskih klubova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike