Konačno kod kuće! Kinezi su ga držali u pritvoru skoro godinu dana! (FOTO)

25.03.2024

15:16

0

Autor: 24sedam

Terećen je za ozbiljno krivično delo

Konačno kod kuće! Kinezi su ga držali u pritvoru skoro godinu dana! (FOTO)
Copyright AP Photo/Lee Jin-man, File

Južnokorejski fudbaler Son Jun-Ho, koji je skoro godinu dana bio u istražnom pritvoru u Kini zbog optužbi za mito, oslobođen je i vraćen u svoju zemlju, saopšteno je iz južnokorejskog ministarstva spoljnih poslova.

Ovog bivšeg reprezentativca Južne Koreje koji je profesionalno igrao u Kini, kineske vlasti su pritvorile u maju 2023. godine na aerodromu u Šangaju zbog sumnje da je primao mito, prenosi AP.

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da se Son vratio u Južnu Koreju, ali nije dalo više detalja o tome kada se vratio i da li su optužbe protiv njega dokazane. Pozivajući se na neimenovane izvore južnokorejski list Čosun Ilbo preneo je da se Son danas popodne vratio u svoju zemlju.

- Komuniciramo sa kineskim vlastima kroz različite kanale kako bismo zatražili njihovu saradnju u obezbeđivanju brzog i poštenog procesa za Sina. Takođe smo u bliskoj komuniciji sa njegovom porodicom koja je u Južnoj Koreji - navodi se u saopštenju južnokorejskog ministarstva spoljnih poslova.

Son je igrao za kineski klub Šandong Tajšan i sa tim klubom iz Đinana je osvojio fudbalsko prvenstvo Kine 2021. godine.

AP Photo/Lee Jin-man, File
 

Hongkonški list Sout Čajna Morning Poust objavio je prošle godine da se optužbe za podmićivanje odnose na sumnjivo nameštanje utakmica u koje je umešan i trener tog tima Hao Vei.

Son (31) je igrao sedam sezona za južnokorejske Pohang Stilers i Jeonbuk Hjundai Motors pre nego što se pridružio Šandong Tajšanu 2021. godine potpisavši četvorogodišnji ugovor.

Za reprezentaciju Južne Koreje je igrao 18 puta, uključujući i na Svetskom prvenstvu održanom 2022. godine u Kataru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike