Ovo je pravi Partizan! Stanojevićeva rešenja donela pobedu: Dunajska puštena niz Dunav, nek se spremi Soči

30.07.2021

20:55 >> 05:18

0

Golovima Pantića u 20. i Rikarda u 80. minutu fudbaleri Partizana savladali su slovačkog rivala rezultatom 2:0

Ovo je pravi Partizan! Stanojevićeva rešenja donela pobedu: Dunajska puštena niz Dunav, nek se spremi Soči
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana zasluženo prolaze u narednu kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija, jer su u revanš meču protiv Dunajske Strede slavili pobedu 0:2 pred navijačima slovačke ekipe.

Golove su postigli Pantić u 20 i Rikardo u 80. minutu. Golman Popović je u 78. minutu, kod vođstva crno-belih 0:1, odbranio penal hrvatskom internacionalcu Baliću.

Sve što je zamislio kao dobitnu taktiku za revanš to se i pozlatilo Stanojeviću. Izbor da Popović dobije prednost pokazao se ispravnim još u uvodnim minutima kada je skinuo zicer Šaraniju, a pečat je došao sa odbranjenim penalom u 78. minutu koji je švajcarski sudija prestrogo dosudio za domaće. Odličan potez stratega crno-belih bila je i procena da će Pantićev start od prvog minuta doneti više ekipi nego svi prethodni pokušaji sa Jovićem, pa je  potvrda toga došla već u 20. minutu sa vodećim golom povratnika u Partizan.

Ipak, nije sve bilo bajkovito! Igra poslednje linije bila je u nekoliko trenutaka veoma problematična, a posebno se po desnoj strani kod Lutovca i Vujačića mogao primetiti pad koncentracije. Srećom to nije kažnjeno od protivnika, a najviše i zahvaljujući mladom čuvaru mreže, koji je i u 78. minutu ispravio grešku kako Saničanina, tako i sudije iz Švajcarske, koji je čist start reprezentativca BiH okvalifikovao za najstrožu kaznu.

Pročitajte još

Veliki plus je i što Rikardo polako dolazi do ritma i što je za svoj trud bio nagrađen golom. Njegov učinak biće od velike važnosti u duelima sa Sočijem, koji je i pored nižeg plasmana na UEFA rang listi, ipak favorit u narednim dvomečima sa crno-belima.

K R A J – Partizan ide dalje, pošto je i u drugom meču bio bolji od Dunajske Strede. naredni rival biće ruski Soči!

90+3. minut – Meč se u miru privodi kraju, svi jedva čekaju znak sudije da se krene ka svlačionicama.

90. minut – Slovaci su, logično, izgubili volju! Slično se ponašaju i gledaoci … pozorišna atmosfera na “Mol areni”.

87. minut – Već dva minuta su na terenu Pavlović umesto Pantića i Milovanović umesto Rikarda.

85. minut – Slovaci su sada veoma opasni, a na ruku im ide i kriterijum Švajcarca, koji je ponovo video jedan faul blizu kaznenog Partizana. Balićev udarac zamalo je završio iznad prečke.

80. minut –  Reprezentativac Zelenortskih ostrva pokazao je zašto je doveden. Ubacivanje s levog krila napao je odmah kretnjom ka prvoj stativi, gde nije bilo bloka Slovaka. Spoljnim delom desnog stopala samo je sproveo loptu ispod golmana Jedličke – 0:2!

80. minut – Goooool! Rikardooooo!

78. minut – Brani Popović, bravoooooo! Šutirao je Hrvat Balić, ali se Popović bacio u desni ugao, taman toliko da je izbaci u korner!

77. minut – penal za Dunajsku Stredu. Čini se da Saničanin nije imao nikakav kontakt sa Taivom!

77. minut – Korner za Slovake prolazi celi šesnaesterac Partizana.

75. minut – Crno-beli su sabijeni na 30 metara od gola Popovića. Svi su licem ispred lopte, pa čak i Rikardo.

73. minut – Šefer postaje šef svega što bi domaći krenuli da stvaraju na polovini Partizana. Sve se vrti oko reprezentativca Mađarske. Odlična igra ovog momka!

71. minut – Duel se pretvara u boks meč dva rivala spuštenig gardova. Urošević je napravio priliku Joviću, koja završava kornerom za Partizan. Ništa u nastavku akcije.

70. minut – Stativa Šefera posle udarca glavom! Srećom otklanjaju opasnost Vujačić i Saničanin!

69. minut – Šut Šefera blokirao je Saničanin ali je i takav rikošet fijuknuo iznad prečke. Korner!

66. minut – Sve pohvale za gol i angažovanost treba uputiti Pantiću, ali bilo je prilika da donese i više svojoj ekipi. Ponovo je opušteno ušao u jednu akciju po sredini, umesto udarca želeo je da pronađe Rikarda u malom prostoru i tako je sve propalo što je ličilo na opasan napad.

65. minut – Pantić gađao Rikarda pogodio gol-aut. Moglo je i bolje i efikasnije završiti ovu akciju sa levog boka.

63. minut – Odlični Natho ustupio je svoje mesto mlaom Joviću. To znači da će Pantić zauzeti poziciju Izraelca, dok će Jović otići kraj leve aut linije. Holender umesto Markovića neće doneti neke promene u rasporedu na terenu.

61. minut – Taivo igra umesto Šaranija. Umesto Natha i Markovića ulaze Jović i Holender.

59. minut – Bruneti u poslednjem trenutku sprečava Rikarda da izbije sam pred Jedličkom posle pasa Pantića za njega u prazan prostor.

56. minut – Napad Partizana preko levog krila, koji je povukao Urošević. “Kifla” je došla do pantića, koji je bio nepsreman da je glavom prosledi u gol.

55. minut – Korner za domaće, ali crno-beli drže stvari pod svojom kontrolom.

50. minut – Četvrti upisani igrač Partizana je Miloš Jojić. Lutovac je odigrao pogrešnu povratnu kao iskusnom zadnjem veznom. Njegova reakcija je došla sa zakašnjenjem, ali je usput pokupio i protivničkog fudbalera, pa švajcarskom arbitru nije preostalo mnogo izbora. Žuti ko vrata!

48. minut – Težište igre prebačeno na polovinu Partizana. Zasad nema prolaza za pokušaje domaćih.

46. minut – Prva izmena kod domaćih. Umesto Nebile ušao je Balić.

Poluvreme

45+2. minut – Nathova lopta do Rikarda. Dribling centarfora i šut koji je pogodio stativu! Kakva šteta za šansu!

45. minut – Igraće se još dva minuta!

44. minut – Zašto jednostavno, kad može komplikovano. Marković je imao i boljih rešenje u napadu od soliranja koje je nastavio Jojić, pa se iz svega toga ništa nije izrodilo, a obećavalo je!

41. minut – Činilo se da će Dunajska Streda doći do svoje druge ozbiljne prilike. Vujačić je već bio jednim pasom izbačen iz igre, Lutovac je neuspelim uklizavanjem otišao u gol-aut, ali je pomoćni sudija držao podignutu zastavicu signalizirajući da je u začetku Šarani bio u nedozvoljenoj poziciji.

39. minut – Vujačić se ne može prepoznati. Loše izdanje u prvih 40 minuta igre.

35. minut – Gužva na sredini posle jednog faula nad igračem Dunajske Strede. Vera je, naravno, u centru pažnje, a kartone zbog koškanja dobijaju Pantić i Beskorvanji.

33. minut – Korner za domaće, koji izbacuju crno-beli pet u korner. U novom pokušaju slovački štoper došao je do lopte pre svog čuvara, ali nije bio precizan.

31. minut – Rikardo ponovo sa desne strane isprobava svoju sposobnost da proigra saigrača u napadu i ponovo to radi loše, jer nije pronašao Pantića.

29. minut – Crno-beli su uspeli da se stabilizuju nakon nekoliko loših procena i poteza igrača iz poslednje linije.

27. minut – Vujačić se posle žutog kartona ozbiljno nameće Stanojeviću da ga ostavi na tuširanju posle poluvremena. Njegova greška je donela veliku priliku Šarani, ali je Popović sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje!

Aleksandar Lutovac, Danilo Pantić, Miloš Jojić/FK partizan

24. minut – Rikardo je bio u prilici da poveća vođstvo u 22. minutu, što značajno olakšalo zadatak crno-belih u ostatku meča, ali centarfor je oklevao sa udarcem, pa je šansa otišla u nepovrat. Na drugoj strani Slovaci su zbog greške Lutovca dobili priliku da iz skraćenog kornera zaprete Popoviću, koji je bio nesiguran na istrčavanju kod ovog nabacivanja lopte u njegov peterac. Srećom sve je prošlo bez kazne.

20. minut – Korner je izveo Jojić, lopta se šetala kaznenim dok nije došla do spremnog Danila Pantića, koji je pogodio gornji desni ugao za 0:1!

20. minut – Gooooooool!

19. minut – Prodor Markovića završen izbacivanjem lopte u korner. Ponovo je Jojić izveo, samo što je sad tražio na drugoj stativi Saničanina. Usledio je udarac glavom i Jedlička je jedva izbacio loptu u korner

17. minut – Žuti za Vujačića. Ponovo je meta bio Vera.

15. minut – Korner za Partizan, izveo ga je Jojić sa desne strane. Tražio je Rikarda, ali su domaći bili spremni za tu akciju.

13. minut – Za razliku od prvog meča u Humskoj gde je posle 15 minuta igre Partizan već mogao da izbroji tri šanse za gol, večeras malo uzbuđenja. Slovaci su izveli prvi korner, koji nije doneo ništa posebno.

12. minut – Prvi žuti karton pokazan Uroševiću zbog faula nad Verom, koji je Argentinac vešto iznudio.

9. minut – Miran uvod u rasplet. Domaći ne uspevaju da nametnu ritam, uglavnom traže dvojicu špiceva dugim loptama, gde zasad dobro funkcionišu štoperi partizana, posebno Vujačić.

5. minut – Crno-beli visoko napadaju, odmah stvaraju pritisak kod šesnaesterca Slovaka i tako im ne dozvoljavaju da organizuju ozbiljniji napad.

3. minut – Odlična intervencija Popovića. Pokušao je Argentinac Vera, nečim što je moralo da bude centaršut, ali je njegov udarac završio u bližem uglu gola crno-belih gde je spreman bio mladi golman.

2. minut – Prvi napad organizovao je Partizan preko Pantića po levom krilu. Njegov centaršut završio je u naručju golmana Jedličke.

1.minut – Počelo je!

Dunajska Streda – Partizan 0:2 (0:1), prvi meč 0:1

Stadion: “Mol arena”. Sudija: Alijan Bjeri (Švajcarska). Strelac: Danilo Pantić 20, Rikardo 80. Žuti kartoni; Beskorvanji – Urošević, Vujačić, Pantić.

Dunajska Streda: Jedlička – Kružliak, Beskorvanji, Bruneti – Vera, Enži, Šafer, Nebila (od 46. Balić), Ciganiks – Divković, Šarani (61. Taivo). Trener: Antal Nemet.

Partizan: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – L. Marković (od 61. Holender), Natho (od 61. Jović), Pantić (od 85. Pavlović) – Rikardo (od 85. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Na klupi crno-belih su: N. Stevanović, F. Holender, L. Pavlović, S. Baždar, M. Đorđević, A. Šćekić, B. Ostojić, R. Brežančić, M. Milovanović, N. Jović, M. Smiljanić.

Fudbaleri Partizana brane 1:0 iz Beograda u večerašnjem revanš meču protiv Dunajske Strede u Slovačkoj.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević nije previše menjao ekipu, pa se uz očekivane golmana Aleksandra Popovića i desnog beka Aleksandra Lutovca, u startnih 11 našao još Danilo Pantić kao zamena za mladog Nemanju Jovića.

Bolji iz ovog duela igraće u sledećem kolu protiv ruskog Sočija koji je i u revanšu protiv azerbejdžanske Kešle slavio sa 4:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike