Pukla ljubav među Nemcima! Bili su najlepša sportska priča, a jedna boja može da im naruši blagostanje! (FOTO)

22.03.2024

12:54

0

Autor: A. S.

Dugo su trajali, mnogo su slavili, a kraj se smeši

Pukla ljubav među Nemcima! Bili su najlepša sportska priča, a jedna boja može da im naruši blagostanje! (FOTO)
Fudbaleri Nemačke - Copyright Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Jedna od najdužih i najsrećnijih saradnji u istoriji sporta, doživela je svoj kraj.

Fudbalska reprezentacija Nemačke godinama je mogla da se hvali kako ima najlepše garniture dresova za svako takmičenje, ali je saradnji sa Adidasom došao kraj.

Fudbalski savez Nemačke je doneo po mnogima neočekivanu odluku da promeni tehničkog sponzora, pa će od trenutka kada istekne aktuelni ugovor sa Adidasom, koji je na snazi do 2027. godine, sve fudbalske selekcije Nemačke nositi opremu američke kompanija Najki.

Tako se stavlja tačka na saradnju od oko 70 godina, a raskid ugovora je usledio nakon odluke kompanije da nemačku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, čiji su domaćini, obuku u dresove koji su izazvali  različita mišljenja.

 

 

Reč je o garnituri roze dresova za gostujuće utakmice, koji na prvi pogled izgleda veoma zanimljivo, pa se dopao mlađoj populaciji, ali kako roze nijanse nemaju veze sa nemačkim timom, stariji ljubitelji su odreagovali burnije.

Odluka da sada sarađuju sa Najkijem usledila je nakon što su Amerikanci predstavili najbolju ekonomsku ponudu.

 

 

- Najki je izneo daleko najbolju ekonomsku ponudu, čiji iznos ipak nećemo saopštiti - rekao je predsednik Upravnog odbora FS Nemačke Holger Brask.

Adidas od 1954. godine oblači reprezentaciju Nemačke, i njihova saradnja je bila i više nego uspešna. Zajedno su proslavili četiri svetske i tri evropske titule, a da li će i tokom leta slaviti, videćemo. Najkiju ostaje da se nada da će nadmašiti ove brojke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike