UEFA u (ne)očekivanom problemu – moraće da modifikuje žreb četvrtfinala Lige šampiona?

15.03.2024

19:25

0

Autor: A. Š.

Španski mediji pišu da postoji realna pretpostavka da će jedno domaćinstvo morati da bude promenjeno

UEFA u (ne)očekivanom problemu – moraće da modifikuje žreb četvrtfinala Lige šampiona?
Parovi četvrtfinala Lige šampiona - Copyright Profimedia

Žreb za Ligu šampiona već u četvrtfinalu spojio je dva najveća favorita za osvajanje kontinentalnog trona. Dvomeč madridskog Reala i Mančester sitija izazvaće najveću pažnju među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu, ali postoji mogućnost da bi UEFA zbog tog okršaja mogla da bude u malom problemu.

Španski mediji otkrivaju da bi iz bezbednosnih razloga moglo doći do promene domaćinstva u prvom duelu „kraljevskog kluba“ i „građana“, s obzirom da je voljom žreba odlučeno da Real i Atletiko prve četvrtfinalne duele elitnog takmičenja igraju u Madridu.

Španci podsećaju da je termin okršaj Atletika i Borusije iz Dortmunda „zacementiran“ jer su kuglice sa njihovim imenima prve izvučene prilikom žrebanja i ističu da se sada čeka odluka pripadnika španske policije, da li može da pruži garancije da će moći da organizuje dva tako velika događaja u razmaku od 24 sata.

Podsetimo, žrebom je odlučeno da se Real i Siti sastanu 9. aprila na „Santijago Bernabeuu“, dok će dan kasnije na „Metropolitanu“ igrati Atletiko i Borusija.

Ukoliko madridska policija ne bude mogla da garantuje bezbednost za oba duela, UEFA će prvi duel „kralja“ i „građana“ prebaciti na Ostrvo, a u tom slučaju revanš meč igraće se u Madridu 16. aprila.

Podsećanja radi, preostala dva četvrfinala Lige šampiona čine Arsenal – Bajern i PSŽ – Barselona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike