Šta čeka Hamarbi protiv Čuke? Veljko Birmančević „plaši“ Šveđane

30.07.2021

20:29 >> 20:32

0

Autor: Adam Štulić

Vezista Malmea će navijati za bivši klub

Šta čeka Hamarbi protiv Čuke? Veljko Birmančević „plaši“ Šveđane
Copyright MN Press

Hamarbi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija ide na Čukarički, što je bila idealna prilika za švedske novinare da stupe u kontakt s Veljkom Birmančevićem, koji je prošle zime belo-crni dres zamenio opremom Malmea.

Šveđani su u najavi meča podsetili na rezultate oba tima u prethodnoj kvalifikacionoj rundi, i uz mali taktički osvrt na Čukarički i rezultate „brđana“ na domaćoj i međunarodnoj sceni u bliskoj prošlosti, od Birmančevića pokušali da saznaju nešto više o narednom rivalu njihovog predstavnika u novoformiranom takmičenju.

– Naravno da ću gledati meč i navijati za Čukarički. Nadam se da će proći dalje i stići, ako Bog da, do grupne faze Lige konferencija – rekao je Birmančević, otkrivši da je još u kontaktu s bivšim klubom.

– U dobrim sam odnosom sa trenerom Dušanom Đorđevićem i ne mogu da kažem da su lošija ekipa od mog odlaska iz kluba. Jasno je da sam golovima i asistencijama imao značajnu ulogu u timu, ali mislim da imamu igrače koji mogu da nastave gde sam ja stao.

Upitan je Birmančević i za konkretno ime.

– Ima mnogo dobrih mladih igrača. Mogu da pomenem vezistu Stefana Kovača, pred kojim je dobra karijera. Nadam se da će otići u inostranstvo, možda već ovog leta. Pred njim je svetla budućnost.

Pokušao je Veljko i da uporedi dve lige.

Pročitajte još

– U srpskom fudbalu je malo drugačije. Igrali smo mnogo na kontranapade i tako je postignuto puno golova. Nije kao ovde, gde su mečevi otvoreniji, iako i u Švedskoj postoje defanzivno postavljene ekipe. U Srbiji ima mnogo prekida i sve ide sporije, dok je ovde jači tempo i to može biti razlika. Ipak, u Srbiji ima puno kvalitetnih igrača, čak i u manjim klubovima – istakao je Veljko Birmančević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike