Šteta, baš šteta za hrabru i odličnu Ninu: Srpska bokserka poražena u četvrtfinalu OI

01.08.2021

05:17 >> 05:35

0

Obećala medalju na sledećim Igrama

Šteta, baš šteta za hrabru i odličnu Ninu: Srpska bokserka poražena u četvrtfinalu OI
Copyright www.oks.org.rs

Sjajna srpska bokserka Nina Radovanović zaustavljena je u četvrfinalu na svom debitantskom nastupu na Olimpijskim igrama.

Nina je ostvarila sjajan rezultat, a navijački i subjektivno gledano malo je nedostajalo da dobije i aktulenu svetsku šampionku Hsjao Ven Hunag iz Kineskog Tajpeja.

Za glavu viša rivalka dobila je, čini nam se, i više udaraca od hrabre Srpkinje, trudila se da kvari borbu i koristi svoju visinu. Isplatilo joj se. Sudije su stvari videle drugačije od nas i dodelile joj pobedu.

– Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Ja sam pokušavala da nametnem svoj ritam, ali mnogo me je opstruisala svojim naslanjanjem, guranjem i držanjem. To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno. Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice. Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije – deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu – rekla je Nina, pa dodala da već sad jedva čeka nastup na narednim Igrama u Parizu 2024. godine:

– Veoma sam zadovoljna, samo učešće ovde za našu zemlju, koja je u povoju kad je ženski boks u pitanju, treba da bude velika privilegija. A samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike