Dokle više, čoveče: Holandski fudbaler ponovo uhapšen - ovaj put u Dubaiju!

01.03.2024

18:14

0

Pre dve nedelje u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina

Dokle više, čoveče: Holandski fudbaler ponovo uhapšen - ovaj put u Dubaiju!
Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Holandski fudbaler Kvinsi Promes ponovo se našao iza rešetaka, jer je sada uhapšen u Dubaiju zbog "lokalnog prekršaja", samo dve nedelje pošto je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog šverca kokaina.

- Proverili smo medijske izveštaje o hapšenju Promesa. On je uhapšen zbog lokalnog prekršaja, a ne zbog holandske afere - poručio portparol holandskog tužilaštva.

Iz tužilaštva nisu želeli da preciziraju da li će po međunarodnoj poternici koja je raspisana tražiti izručenje Promesa.

Međutim, nekoliko holandskih medija je navelo da su u toku razgovori između vlasti i dve država.

Promesa, koji igra za moskovski Spartak, holandski sud je 14. februara osudio na šest godina zatvora zbog šverca više od tone kokaina u Holandiju.

Strahujući da će biti uhapšen, Promes nije prisustvovao izricanju presude, a Rusija ga do sada nije izručila.

Kako javlja javni emiter NOS, pozivajući se na ruske medije, Promes je uhapšen u Dubaiju jer je pobegao sa mesta saobraćajne nesreće.

Fudbaler je bio u Dubaiju na trening kampu sa svojim klubom.

Ostatak njegovog tima se vratio u Rusiju u četvrtak, ali je Promes uhapšen i odveden u policijsku stanicu, naveo je NOS.

Promes je osuđen jer je uz pomoć saučesnika odigrao "ključnu ulogu" u švercu 1.363 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine preko belgijske luke Antverpen u Holandiju.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je takođe osuđen na 18 meseci zatvora u vezi sa drugim slučajem, odnosno da je izbo rođaka zbog ukradene ogrlice 2020. godine.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike