Pogbu drastično kaznili, ovo su njegove prve reči! Najavio je i da borba tek počinje!

29.02.2024

15:33

0

Autor: D. N.

Trenutno je pod suspenzijom, ali isto tako i pod ugovorom

Pogbu drastično kaznili, ovo su njegove prve reči! Najavio je i da borba tek počinje!
Pol Pogba - Copyright Profimedia

Pol Pogba je suspendovan zbog dopinga, i to na četiri godine. Posle izricaanja kazne, oglasio se i Francuz, trenutno član Juventusa.

- Danas sam obavešten o odluci Suda nacionalne antidoping agencije i verujem da je pogrešna. Tužan sam, šokiran i srce mi je slomljeno, jer mi je oduzeto sve što sam gradio tokom profesionalne karijere. 

Kada ne budu postojale pravne prepreke cela priča će izaći na videlo, ali mora da se zna da nikada nisam namerno i svesno unosio bilo koji preparat kojim bi prekršio anti-doping pravila.

Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio nešto da bih poboljšao svoje mogućnosti i to uz pomoć zabranjenih supstanci. I nikada nisam varao kolege sportiste, navijače timova za koje sam igrao kao ni protivnike. I nije se desilo da ih ne poštujem.

Na današnju odluku ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) - navedeno je u pismu Pogbe.

Podsetimo, Pogba je pao na doping-testu u avgustu prošle godine, pa od prvog kola nije nastupao za Juventus u Seriji A. Ako kazna bude potvrđena i posle žalbe, realno je očekivati da to bude i kraj igračke karijere. Tada će imati 34 godine, a što je po njega još gore pauza će biti baš velika.

Tokom testiranja, u urinu mu je pronađen dehidroepiandrosteron (DHEA) koji je godinama zabranjen u sportu, a često se nalazi u upotrebi bodibildera.

Posle toga, Juventus ga je suspendovao, ali je ugovorom vezan za njih do 2026. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike