Nova era Mančester junajteda počinje sa zvezdom Reala? Ser Džim je spremio 200 miliona za bombu kakve dugo nije bilo na Teatru snova!

25.02.2024

16:55

0

Autor: A. Š.

Izvesni dolazak Kilijana Mbapea u Real mogao bi da proizvede domino efekat u evropskom fudbalu narednog leta

Nova era Mančester junajteda počinje sa zvezdom Reala? Ser Džim je spremio 200 miliona za bombu kakve dugo nije bilo na Teatru snova!
Eduardo Kamavinga i Vinisijus Žunior - Copyright Profimedia

Ušao je Ser Džim Retklif na velika vrata „Tetra snova“. Kupovinom 30 procenata vlasništva Mančester junajteda, prema ostrvskim medijima, najbogatiji Britanac preuzeo je upravljačku strukturu nad sportskim sektorom posrnulog giganta, kojeg želi da vrati na staze na kojima ga je ostavio legendarni Ser Aleks Ferguson.

Pored čistog poslovnog izazova, Retklif ima dodatni motiv da se trofeji vrate na „Old Traford“ i u tome što je osvedočeni navijač „crvenih đavola“, a i te kako je svestan činjenice da su mu za ostvarivanje najvećih ambicija potrebne i identične zvezde svetskog fudbala.

Zbog toga je Ser Džim odlučio da u rekonstrukciju Mančester junajteda krene već oprobanom metodom najbogatijih klubova na „Starom kontinentu“. Kao kada je Florentino Perez pravio izvorne „galaktikose“ na „Santijago Bernabeuu“, prebogati Britanac sprema se da u prvom „pravom“ prelaznom roku na čelu „đavola“ upeca pravog kapitalca oko kojeg bi gradio novi Junajted.

Njega je Retklif pronašao upravo u Real Madridu i spreman je da na „Bernabeu“ pošalje ponudu koju će Perez i saradnici i te kako morati da razmotre u sklopu pravljenja finansijske konstrukcije za život sa Kilijanom Mbapeom u dresu „kraljevskog kluba“.

I tokom januarskog prelaznog roka Vinisijus Žunior dovodio se u vezu sa Mančester junajtedom, međutim tada je bilo jasno da se Real neće odreći jedne od najvećih zvezda tima u velikoj borbi za povratak na nacionalni tron. 

Ipak, izvesni dolazak Mbapea značajno će promeniti, kako finansijsku, tako i situaciju u svlačionici legendarnog madridskog stadiona, a iako u ovom trenutku iz kancelarija „Bernabeua“ stiže glas kako nemaju nameru da prodaju Brazlica papir na kojem bi trebalo da stoji cifra od 200 miliona evra iz Mančestera i te kako će biti primamljiv odgovornim ljudima u Realu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike