Stanković ima i kadrovskih problema: Svi bismo voleli reprizu Kairata od 5:0, ali...

02.08.2021

13:18 >> 18:11

0

Duel je zakazan za sutra, sa početkom u 21 čas

Stanković ima i kadrovskih problema: Svi bismo voleli reprizu Kairata od 5:0, ali...
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Crvena zvezda ima još jedan (dvo)korak ka plasmanu u plej-of za Ligu šampiona. U drugom kolu kvalifikacija za najkvalitetnije UEFA takmičenje uspešno je preskočen Kairat, a sada ekipu Dejana Stankovića čeka dvomeč sa  Šerifom. Prethodno su Moldavci eliminisali Alaškert.

Prvo će se, već sutra (21:00) sastati na stadionu “Rajko Mitić”, a prvi duel trećeg kola sa ekipom iz Tiraspolja je najavio šef struke prvaka Srbije koji je u subotu sa 3:1 pobedio Spartak.

Prvo novinarsko pitanje je bilo vezano za očekivanja od igre protivnika. 

– Zavisiće mnogo od nas. Protiv Kairata smo ušli direktno, nismo im dali “vazduha” i zbog toga nismo imali problema. Potrudićemo se da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji imaju individualni kvalitet, ako ih pustiš mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti. Gledaćemo nas pre svega i “otkinuti” rivalu ono što je dobro.

Uporedio je Stanković i rivale, ovog i prošlog, a pričao je i o individualnom kvalitetu Šerifa. Pričao je i o Šerifu, odnosno individualnom kvalitetu. 

– Kada bismo uporedili… Kairat sedam i po, a Šerif osam, ali je teško porediti dok ne odigraš utakmicu. Šerif ima talentovane i brze igrače, ako ih pustiš da igraju, mogu da ti naprave problem. Igraju specifično, imaju plejmejkera koji nekad igra ispred štopera, a ponekad je iza špica, tako da će od njihove ideje da li da nas napadnu, to zavisiti.

pročitajte još:

Kairatu smo uspeli da “otkinemo” ono odakle najbolje prete, znali smo šta nas čeka i bili spremni na to. Igramo kod kuće pred našim navijačima, to je najlepše što možemo da očekujemo.

U plej-ofu je moguć i duel sa Dinamom iz Zagreba. 

– Još nismo prošli, da bi se to desilo. Ako budemo, biće dosta vremena da se priča o tome, ali mi živimo pod pritiskom i svakodnevno gledamo da napredujemo. Za sada nemam prostora da razmišljam od Dinamu. Šerif je ozbiljna stanica za nas, ulazak u grupnu fazu jakog takmičenja. Ako se prođe Šerif, to je samo ekstra za nas. Potrudićemo se da i petu godinu u nizu igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, to je naš cilj.

Neki bivši igrači Zvezde su ranije igrali za Šerif… Na primer Vujadin Savić, ali se Stanković ni sa kim nije konsultovao uoči dvomeča.

– U ovom momentu gledam šta se trenutno dešava. Nešto što je bilo pre godinu ili dve, ne može puno da utiče. Jedino da znamo za revanš šta nas čeka, što se tiče puta i svega. Međutim, nama treba ono što se sad dešava u ekipi Šerifa, ali na svu sreću imam dobar skauting koji radi taj posao. Tako da nisam ni sa kim razgovarao.

pročitajte još:

Može li da se u utorak ponovi 5:0 protiv Kairata u revanšu drugog kola? 

– Svi bismo voleli. Ali da prvo spustimo loptu, da se namesti dosta stvari. Ne sanjam o tome, jer sam realista. Imamo odlične igrače koji se snalaze odlično na tuđoj polovini. Svi sanjamo taj ishod, ali kada neko dođe do trećeg kola, nije slučajno došao. Ne pretim, ali…

Znači ne mora 5:0, ali može 3:0? Bilo je potpitanje.

– Odmah bih potpisao, ali neće biti lako, zavisiće od nas kako će protivnik izgledati.

U Subotici, protiv Spartaka je igrao i Marko Gobeljić, a jedno od pitanja je bilo vezano i za bekove.

– Roda (Milan Rodić) je protiv Kairata bio jedan od naših najboljih igrača, Gobeljić jedan od najproduktivnijih, ne vidim da tu nešto “škripi”. Što se tiče centaršuta, nekad lopta pređe preko noge, ostane na zemlji, ali sve će to doći na svoje. Međutim, videli ste Gajićev centaršut za Ivanića, u stilu Bekama.

Ekipa je igrala u subotu, pa sada u utorak. Ipak, nekako uspeva da održi energetski ritam

– Igra se na tri dana i mora da se vodi računa o energiji. U Subotici je bilo korektno, osim zatvaranja utakmice. Samo mi je to falilo. Bilo je dosta dobrih stvari, četvrta utakmica u ovakvom rasporedu, sa ovakvom važnošću na startu sezone.

Pričao je i o zdravstvenom biltenu… 

– Velja (Nikolić) je povredio članak i tek skoro je počeo da trenira sa ekipom. Babić i Pavkov imaju stomačni virus i temperaturu. To je to za sad, ostalo su udarci i umor, ali ništa toliko problematično – zatvorio je Stanković konferenciju.

Meč će biti odigran sutra (21:00, TV Arena sport), a glavni sudija će biti iz Rumunije.

A kao što je rečeno, ko bude uspešniji u dvomeču, snage će odmeriti sa boljim iz okršaja Dinama iz Zagreba i Legije iz Varšave.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike