Hrvatica bila favorit, ostala bez medalje, pa se rasplakala uživo (VIDEO)

02.08.2021

16:46 >> 17:25

0

Nije mogla da zadrži suze, a bronza joj je izmakla za 71 centimetar

Hrvatica bila favorit, ostala bez medalje, pa se rasplakala uživo (VIDEO)
Copyright Printscreen/HRT

Hrvatica Sandra Perković nije uspela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je bila jedna od najvećih favorita u svojoj disciplini.

Ona je osvajala zlatne medalje u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016, ali uslovi u Tokiju bili su na granici regularnosti, ako ne i neregularni. Pravi pljusak nakvasio je teren, mnogim takmičarkama je disk ispadao iz ruke, tako da je Sandrin najboljih hitac bio 65,01 metar.

To je bilo dovoljno za četvrto mesto, a bronza joj je izmakla za 71 centimetar.

Zlato je osvojila Amerikanka Valari Alman sa 68,98, srebro je uzela Nemica Kristin Pudenc sa ličnim rekordom od 66,86 metara, dok je bronza pripala Kubanki Jaime Peres.

Perković je imala samo tri ispravna bacanja, a posle takmičenja je bila jako tužna, kao i cela nacija, koja je već unapred “upisala” njenu medalju.

“Nisam bila na nivou”

– Ne mogu reći da sam ponosna, nisam bila na nivou. Teško je takmičenje. To nije opravdanje. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode, drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrejali smo se, ohladili… Od početka sam videla da se neće dogoditi – rekla je Perković za HRT.

Ona je rekla da joj je prvi hitac isklizao iz ruke, “drugi je bio divljački, a u četvrtoj je kapala voda iz diska”.

– Nije to razlog, sezona je za mene bila puna iskušenja, sve sam ih preživela, došla sam ovde. Ovo nisam uspjela. Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, tako ni moj. Nadam se da će tamo biti bolje. Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mesto nije loše, ali nisam to ja. Moram se koncentrisati, vratiti kući i idemo dalje.

Potom nije izdržala i počela je da plače pred kraj izlaganja.

– Borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put – i tu je briznula u plač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike