Crna Gora predstavila Prosinečkog: Igraćemo hrabro i ponosno, možemo sa svakim da se nosimo!

05.02.2024

06:46

0

Sedmi selektor u istoriji komšijske reprezentacije spreman za nove izazove

Crna Gora predstavila Prosinečkog: Igraćemo hrabro i ponosno, možemo sa svakim da se nosimo!
Robert Prosinečki - Copyright MN Press

Hrvatski trener Robert Prosinečki izjavio je u Podgorici da je za njega veliki izazov mesto selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore i istakao da će raditi najbolje što može kako bi ostvario dobre rezultate.

 

 

Prosinečki je promovisan kao novi selektor Crne Gore. On je sedmi selektor u istoriji fudbalske reprezentacije Crne Gore.

- Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo par dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka s Miodragom Radulovićem. Bilo je puno ponuda, nisam hteo da odlučujem do sednice Izvršnog odbora i plana. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Posle prvog razgovora Robert je izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja - izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.

Prosinečki je u karijeri vodio selekcije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

- Radiću najbolje što mogu, nadamo se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Veliki izazov za mene, Crna Gora ima tim koji može da igra sa svakom reprezentacijom. Radićemo najbolje što možemo, verujem uz podršku svih. Imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima - rekao je Prosinečki na promociji.

On je istakao da Crna Gora ima kvalitetne fudbalere.

- Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu... Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe - Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića... Gledaćemo i mlađe -  dodao je novi selektor CG, koji je ugovor potpisao na godinu dana.

- Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo da vidimo. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije za SP - rekao je Prosinečki i naveo da će reprezentacija Crne Gore igrati ponosno.

- Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo nikog da se plašimo, pokazaćemo ponos, pokušaćemo da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija je zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje. Tražićemo najbolja rešenja, videćemo i neke nove, mlađe igrače, jer je to neophodno!

Prosinečki će na klupi Crne Gore debitovati 21. marta na prijateljskom meču sa Belorusijom.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike