Hajdukovci isprozivali legendu Crvene zvezde: Četniku nije plata mala!

21.08.2023

12:11

0

Autor: D. P.

Očekivano od navijača Hajduka

Hajdukovci isprozivali legendu Crvene zvezde: Četniku nije plata mala!
hajduk split - Copyright NK Hajduk Split

Na utakmici između ekipe Rudeša i splitskog Hajduka dogodio se incident u kome su uvrede upućene bivšem igrači i treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom.

Splićani su isprovocirani cenom ulaznica koju je domaćin utakmice odredio, uputili i prozivku treneru Rudeša Prosinečkom, aluzijom na njegovo srpsko poreklo:

- Deset evra, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala - napisali su na transparentu navijači Hajduka.

Na ovu prozivku, koja u Hrvatskoj važi za najveću uvredu koja se može zamisliti, reagovao je direktor Rudeša Stipe Čondrić:

MN Press
Robert Prosinečki

- Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživeli u nedelju od dela publike, jeste najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, delu naše fudbalske porodice, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali pre svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj grupi.

I nadamo se da je i delu Hajdukovog vođstva koje je sedelo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mesto u hrvatskom fudbalu.

I kako smo baš iz tog razloga uspeli nagovoriti velikana hrvatskog fudbalera i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski fudbal - piše Čondrić u saopštenju.

Hajduk je slavio sa 2:0 posle ispadanja iz Evrope od PAOK koji je slavio golovima Andrije Živkovića.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike