Zvezdina legenda rekao zašto nije uspeo u Španiji: Pušio sam i nikad nisam prestajao! Nisam zbog toga bio "igrač od kristala"

14.01.2024

14:46

0

Autor: D. P.

Šta bi mu rekli stručnjaci zbog poroka

Zvezdina legenda rekao zašto nije uspeo u Španiji: Pušio sam i nikad nisam prestajao! Nisam zbog toga bio "igrač od kristala"
Copyright MN Press

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki za španski "As" rekao ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao u istom timu i zašto nije vodio sportski život.

Hrvatski fudbaler bio je poznat i po tome da je u Španiji igrao za dva najveća kluba - Real Madrid i Barselonu, ali je njegovo srce danas na stani "belih".

- Otkako sam napustio klupu Olimpije iz Ljubljane, posmatram, analiziram fudbal i čekam da se pojavi neki zanimljiv predlog. Imam dvije starije kćeri, jedna je u Londonu, a druga živi ovde u Zagrebu. Još uvek stvarno želim da nekog treniram - rekao je Prosinečki.

Krojf najbolji, hvala Antiću

Od kog trenera ste najviše naučili?

- Od velikog Johana Krojfa. Kada sam igrao za Barselonu to me je mnogo inspirisalo jer sam primenio fudbal koji mi se sviđa i koji mnoge ljude uzbuđuje. On je bio jedan od najboljih trenera koje sam ikada imao, možda i najbolji.

MN Press
Robert Prosinečki

Igrali ste u dve ekipe kod Radomira Antića.

- Da. Bio je u Real Madridu kada sam stigao, a onda sam ga imao i u Ovijedu. Bio je sjajna osoba, sa kojom sam imao odličan odnos, i sjajan trener od koga sam naučio i mnoge stvari koje su mi pomogle za budućnost. Pošto je trenirao Madrid, Barselona i Atletiko, to govori sve o njemu.

Real mi je ispred Barse

Niste uspeli zbog povreda?

- To je bio skup stvari koje su uticale. Imao sam peh. U to vreme je bio Balkanski rat, moja porodica je bila tamo, a ja sam živeo sam u Madridu. Počeo sam sa povredama, osećao sam veliki pritisak i nisam mogao da povratim svoju najbolju verziju. Ne razmišljam više o tome. Život je takav. ne kajem se ni za čim. Veoma sam ponosan jer sam igrao za dva najbolja tima na svetu. Istina je da nisam uspeo, ali imam veoma lepa sećanja na vreme provedeno u Španiji. Uvek gledam pozitivnu stranu.

Da li vam je smetalo što su vas nazvali fudbalerom od "kristala”?

- Ponekad mi je to moglo smetati. U poslednje vreme sam to čuo i kada su pričali o Azaru. Istina je da sam više puta bio povređen i stalno se pričalo o tome, ali najviše sam zbog toga bio uznemiren ja, naravno.

MN Press
Robert Prosinečki

Uvek ste pušili?

- Bilo je to drugo vreme. Pušio sam i još uvek pušim. Nikada nisam prestao, ali ne mislim da je to bio osnovni uzrok mojih fizičkih problema.

Da li ste više navijač Real Madrida ili navijač Barse?

- Više sam navijač Madrida. Bio je to moj prvi klub u Španiji i ja sam malo više "madridista" nego navijač Barse.

U "klasiku", dakle, vaš izbor je jasan...

- Da. Želim da Madrid pobedi. Dalje, tu je i Modrić, koji je ponos Hrvatske. Svi gledamo ka njemu jer će to biti njegova poslednja godina u reprezentaciji i želimo da bude u potpunosti spreman za leto.

Ronaldo najbolji zauvek

Ko je trenutno najbolji na svetu?

- Sada bih rekao da je Mbape broj 1. Ima brzinu, tehniku, završnicu... Ima sve.

Između njega i Halanda, ko bi više odgovarao Realu?

- To je drugo pitanje. Haland je još jedno čudovište i mislim da bi mu, zbog konstruisanja madridskog sastava, sa Vinisijusom i Rodrigom, koji su po uslovima i poziciji slični Mbapeu, više odgovarao Haland, jer je strelac broj 9. Da sam ja taj koji odlučuje, mislim da bi norveški igrač bio zgodniji.

Foto: FSS
Robert Prosinečki sa Piksijem i Dikom

- Ko je najbolji sa kojim si igrao?

- Ronaldo, bez sumnje. Igrao sam sa mnogim velikanima u reprezentaciji i sa Mičelom, Jerom, Butragenjom i Ugom Sančezom u Madridu, svi su bili sjajni igrači. Međutim, nisam video ništa slično Ronaldu kada sam ga sreo u Barseloni. Bila je to impresivna stvar - rekao je Prosinečki, slučajno ili namerno ne spomenuvši svoje saigrače iz Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike