Mladi Srbin čuva Bajern u trci za titulom! Opet dao gol, a odigrao je majstorski! (VIDEO)

03.02.2024

17:28

0

Autor: P.K.

Kakav talenat, kakav nastup, ko bi rekao da je toliko mlad?

Mladi Srbin čuva Bajern u trci za titulom! Opet dao gol, a odigrao je majstorski! (VIDEO)
Aleksandar Pavlović - Copyright Profimedia

Nastavlja se ludilo u Nemačkoj, sada sledi utakmica sezone i meč koji možda direktno odlučuje titulu u Bundesligi.

Lider Bajer Leverkuzen bio je siguran protiv "fenjeraša" Darmštata, dok je šampion Bajern posle preokreta pobedio Menhengladbah 3:1. Izjednačenje Bavarcima doneo je niko drugi do Srbin Aleksandar Pavlović!

Navijači Srbije mogu samo da se nadaju da će momak rođen u Minhenu ipak na kraju odlučiti da nastupa za Srbiju, a ne za Nemačku.

"Srpski sin", koji u maju puni 20 godina, doneo je ekipi Tomasa Tuhela izjednačenje u finišu prvog poluvremena, čime je krenuo preokret, a onda i pobeda od 3:1.

Mladi vezni igrač dao je gol posle sjajnog dodavanja Tomasa Milera, koji je postao prvi igrač u istoriji Bajerna sa 500 pobeda. Pavlović je dobio pohvale ne samo zato što je na drugoj uzastopnoj utakmici dao gol, već i zato što je igrao jako zrelo, kao da je znatno stariji.

Pogledajte kako se majstorski snašao:

 

 

Navijači na mrežama su oduševljeni. Neki su govorili da bi trka za titulom već bila odlučena da nije njega, drugi da je najbolji mladi talenat kluba godinama unazad i slično.

Pavlović je pretrčao najviše od svih igrača na terenu (12,9 kilometara). Centaršutevi su mu bili 3/3, duge lopte 2/2, imao je jedno ključno dodavanje, a dobijeni dueli su na 4/7.

Bajer je ostao na dva boda prednosti u odnosu na Bajern, a oni sledeće nedelje u Leverkuzenu igraju meč koji vrlo lako može da odluči prvaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike