Dinamu „visi“ plej-of Lige šampiona, Legija pregrmela „Maksimir“

04.08.2021

20:02 >> 20:14

0

Autor: Adam Štulić

Poljski šampion neporažen se vraća iz Zagreba, Ferencvaroš zakoračio u četvrto kolo kvalifikacija

Dinamu „visi“ plej-of Lige šampiona, Legija pregrmela „Maksimir“
Copyright Detalj s meča Dinama i Legije foto: Profimedia

Ceo Balkan je gromoglasno najavljivao dvomeč Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama u plej-ofu Lige šampiona, ali su posle prvih mečeva i srpski i hrvatski šampion daleko od poslednje stepenice kvalifikacija za elitno takmičenje.

Samo dan pošto su izabranici Dejan Stankovića igrali na stadionu „Rajko Mitić“ 1:1 sa Šerifom, istim rezultatom završeno je prvo poluvreme dvomeča između „modrih“ i Legije na „Maksimiru“.

Slično kao Zvezda dan ranije, i Dinamo je većim delom meča bio konkretniji rival, s tom razlikom što je hrvatski šampion stigao do vođstva, kada je na isteku sata igre Bruno Petković zatresao mrežu Legije, u čijem dresu je ceo meč odigrao srpski reprezentativac Filip Mladenović.

Ipak, Zagrepčani nisu uspeli da sačuvaju prednost, pošto je u 82. minutu konačan rezultat postavio Ernest Muči, preciznim udarcem sa dvadesetak metara.

Pročitajte još

Za razliku od Dinama, Benfika i Ferencvaroš su zakoračili u plej-of elitnog takmičenja. Portugalski velikan je u Moskvi bio bolji od Spartaka 2:0, dok je mađarski prvak istim rezultatom u Budimpešti savladao Slaviju iz Praga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike