Grci u novoj fazi rata sa huliganima! Ulazak na stadion samo uz mobilni telefon i posebnu aplikaciju!

30.01.2024

09:02

0

Novi sistem prodaje karata moraće da primenjuju svi klubovi iz najjače grčke lige

Grci u novoj fazi rata sa huliganima! Ulazak na stadion samo uz mobilni telefon i posebnu aplikaciju!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Twitter

Fudbalski navijači u Grčkoj moraće da koriste državnu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima kako bi kupili karte za utakmice nakon što bezbednosna zabrana za prisustvo navijača na stadionima istekne sledećeg meseca.

Ova mera je deo akcije suzbijanja nasilja u sportu koje je primoralo fudbalske klubove da zatvore stadione za navijače na dva meseca do 12. februara, nakon što je policajac povređen bakljom tokom nereda navijača u Atini prošlog meseca i kasnije je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Grčki ministar sporta Janis Vrucis preneo je danas parlamentarnom odboru detalje o novim pravilima o prodaji karata, potvrđujući da će stadioni ponovo biti otvoreni 13. februara.

- Do sada nismo uspeli da uradimo nešto što je očigledno: da identifikujemo ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno proveriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion - rekao je ministar u intervjuu za državnu televiziju, prenosi AP.

Vrucis je rekao da će novi sistem karata, koji će ličiti na elektronske karte za ukrcavanje koje se koriste na aerodromima, morati da instalira svih 14 prvoligaških klubova do 9. aprila.

Obavezno postavljanje kamera za nadzor na svim stadionima moraće da bude završeno do 6. marta, rekao je on.

Druge mere koje planira vlada desnog centra uključuju zabranu navijanja na stadionima nakon nasilnih incidenata, nacionalni registar članova fudbalskih klubova navijača i nova pravila koja zabranjuju ulazak na stadion maloletnicima mlađim od 15 godina osim u pratnji roditelja ili staratelja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike