Barselona se žalila zbog Realove utakmice! Tvrde da ih sudije "guraju", pogledajte 3 VAR odluke zbog kojih su Katalonci besni! (VIDEO)

23.01.2024

21:47

0

Autor: D. N.

Utakmica sa Almerijom je izazvala pravi haos u Primeri

Barselona se žalila zbog Realove utakmice! Tvrde da ih sudije "guraju",  pogledajte 3 VAR odluke zbog kojih su Katalonci besni! (VIDEO)
Copyright Printscreen/TV Arena sport

U španskom fudbalu je veoma burno. Predsednik Barselone Đoan Laporta je rekao da je podneo zvaničnu žalbu predsedniku Fudbalskog saveza Španije Pedru Roki. Razlog je utakmica Primere u kojoj je Real Madrid pobedio Almeriju sa 3:2, a između ostalog Vinisijus Žunior je dao gol za 2:2, ali rukom.

- Rekao sam predsedniku Saveza da je neophodno da preduzmu neke mere. Kazao mi je i da sudije ne osećaju pritisak ni sa jedne strane. Imam apsolutno poštovanje prema sudijskom timu i rekao sam da govorim potpuno iskreno. Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju i ako se tako nastavi, biće nam veoma teško da ostvarimo svoje ciljeve.

Dobro radimo i siguran sam da će se plodovi videti na terenu u igri, ali i rezultatski. Ipak, naravno, takmičenje se ne može dalje kvariti odlukama poput onih koje su donete prošle nedelje na Bernabeu - kazao je Laporta i dodao da je Real profitirao zahvaljujući odlukama sudija.

Trenutno. Đirona ima 52, Real 51, a Barselona 44 boda. S tim da Đirona ima utakmicu više. 

- Nije to slučaj samo ove nedelje. Analizirali smo to pitanje i već postoji niz bodova koje je naš rival osvojio na osnovu sudijskih odluka. Moram li da kažem da smo navikli na ovo? Uvek smo se borili protiv stihije, ali ovoga puta su bili previše očigledni i zato smo se žalili Savezu.

Ja sam predsednik koji se ne krije od suočavanja sa situacijama i mislim da moram da dignem glas u ovom slučaju jer vidim nepravdu. Kada vidimo nepravdu mi je osuđujemo i želimo da oni koji imaju odgovornost da rešavaju ovo pitanje preduzmu mere i isprave greške - rekao je Laporta.

Uostalom pogledajte pogodak koji je dao Brazilac.

I iz još jednog ugla, gde se jasno vidi igranje rukom.

I u VAR sobi se gledao snimak.

Inače, tokom pomenutog meča VAR soba je imala posla u tri navrata, prilikom penala u korist Reala, onda kod poništenog gola Almerije i na kraju gola Vinisijusa.

Pogledajte situaciju kod penala.

Kao i kod poništenog gola.

Posle ovog meča oglasio se i trener Reala Karlo Anćeloti, rečima da je sve bilo regularno.

 Sve se promenilo u nastavku u kojem smo preokrenuli rezultat zahvaljujući karakteru tima i podršci navijača. Shvatam zašto se Almerija žali. To su bile odluke koje je proverio VAR i koje su bile ispravne.

Mislim da je ispravno presuđeno u tim situacijama. Svi imaju pravo na mišljenje, a ja sam video ono što sam video. Almerija je odigrala dobro, ali te tri odluke su bile ispravne. Spreman sam na priče da smo pobedili zbog VAR-a - kazao je Anćeloti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike