DAAAAAAAAA! FINAAALEEEE! SRBIJA JE ČUDO: Vaterpolisti dobili Španiju i sudije

08.08.2021

10:38 >> 05:44

0

Pala je Crvena furija

DAAAAAAAAA! FINAAALEEEE! SRBIJA JE ČUDO: Vaterpolisti dobili Španiju i sudije
Copyright Dušan Mandić, Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Vaterpolisti Srbije braniće zlato! Olimpijsko zlato. Delfini su heroji. Pravi i istinski heroji.

Srušena je Španija posle pet utakmica na velikim takmičenjima. Srušena je silna Španija koja nije osetila poraz u Tokiju do danas. Španija koja nas je pobedila u prvom kolu. Srbija – Španija 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2)!

Sudijski masakr smo gledali u bazenu. Srbija je utakmicu završila bez petorice igrača jer su svi dobili po tri isključenja. Rumunski arbitar Aleksandresku je čak poklonio gol Špancima iako je svima jasno da je Branislav Mitrović, fenomenalni Branislav Mitrović, obdranio udarac rivala.

Ali, neka. Ovako je slađe. Izabranici Dejana Savića boriće se u nedelju za zlato sa Grčkom.

GOTOOOOOOOVOOOOOOO. SRBIJA JE U FINALUUUUUU!!!

10:9 -Vodi Srbija! Vodi Srbija. Filipoviiiiiiiiić.

9:9 – Mandiiiiiić. Kakva drama. Imamo pet isključenih igrača.

8:9 . Tahulj vraća prednost Špancima. Naravno sa igračem više.

8:8 – Goooooool! Stefan Mitrović. Bomba! Još 2.20 do kraja.

7:8 – Mandić! Borimo se protiv Španaca i sudija. Novi poklon za Špance, isključenje Dedovića. Nema gola!

6:8 – Skandalčina! Sudija Aleksandresku poklanja gol Špancima. Gledao je snimak i odlučio da  Mitrović nije odbranio. A ceo svet je video da jeste. Skandalčina.

6:7 – Jakšiiiić!!! Dva igrača više iskoristila je Srbija. Španci se bune, gube živce. Treba to iskoristiti! Brani se Srbija, dva igrača manje za nas. Mitrović i Mandić ne daju Špancima da zatresu mrežu. Prlainović završio utakmicu zbog tri isključenja.

5:7 – Brani Mitrović! Novi igrač više za Špance nije realizovan. Samo napad da proradi! Filipović lobuje Pineda i opet prečka. Dohvatili smo loptu, imamo igrača više, ali bez realizacije. Još šest minuta.

Nema dalje. Još osam mminuta. Grizite do koske. Sudije vas ionako ne štede, pa bar nek Španci osete tvrdo.

Četvrta četvrtina

5:7 – Strahinja Rašović! U poslednju četvrtinu ulazimo sa dva gola manjka. Mora se na sve ili ništa.

4:7 – Umesto faula Španaca u napadu, sudije isključuju Prlainovića. Granados precizan. Rašović promašuje “jedan na jedan”, a sudije osmah isključuju Stefana Mitrovića. Tjam-aut traže i Španci. Još minut i po do kraja treće četvrtine. Pogađa i Madarah. Minus tri. Ne izgleda dobro.

4:5 – Polovina trećeg perioda igre. Nema promene rezultata. Odbrane su opet čelične. Pogodili smo još dve prečke. Španci baš imaju sreće. Savić traži tajm-aut kako bi pokrenuo ekipu.

Treća četvrtina

4:5 – Dušan Mandić! Sevnula je levica našeg asa. Savić nezadovoljan  odlukama sudija dobija žuti karton zbog protesta. Važno je da je prekinuta serija rivala. Drugi put imamo dva igrača manje i opet brani Mitrović. Poluvreme!

3:5 – Sudije samo isključuju. Opet dva irgača više za Špance. Munariz je sada precizan.

2:4  – Perone koristi igrača više. Posle sjajnog početka, upali smo u španski ritam u drugoj četvrtini.

2:3 Igrač više, ponovo sam čovek pred našim golom. Tahulj poptuno okreće rezultat. Naši ne koriste brojčanu prednost. Lopez Pinedo brani Rašoviću.

2:2 – Beži našoj odbrani Bustos i na semaforu je ponovo egal. Ovo ni Mitrović nije mogao da zaustavi. Prlainović pogađa prečku, baš nije bilo sreće u novom napadu Srbije.

2:1 – Uzeli smo loptu Špancima, a onda napravili faul u napadu. Munariz je ostao sam sa Mitrovićem i iskoristio šansu. Duško Pijetlović ne uspeva da iskoristi igrača više.

Druga četvrtina

Kraj prve četvrtine, Srbija se odbranila sa dva igrača manje. Opet Mitrović supstio roletnu.

2:0 – Igrača više sada koristi Andrija Prlainović. Bravo, momci!

1:0 – Filip Filipović! Kapiten koristi igrača više, Lopez Pinedo je savladan.

0:0 – Iskjučen je Sava Ranđelović već u prvom napadu, ali se Srbija odbranila. Prvi šut Španije brani Branislav Mitrović. Ista slika i na drugoj strani, isti i epilog. Srbija ne koristi igrača više. Novo isključenje, napolju je Duško Pijetlović, opet smo se odbranili! Strahinja Rašović sa distance u stativu. Mreže miruju, a Mitrović opet brani šut Španaca. Igra se četvrti minut.

Ni trećeg igrača više (Milan Aleksić) ne koriste Španci, a prednost u bazenu ponovo ima Srbija. Đorđe Lazić ne uspeva da načne rivala. Tri minuta do kraja prve četvrtine. Prlainović pravi kontra faul.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike