Saudijci spremaju čudo od stadiona za Mundijal 2034! Haj-tek lepotica na brdu iznad Rijada! (FOTO)

16.01.2024

17:24

0

Autor: A. Š.

Već sada može da se nasluti da će Svetsko prvenstvo za 10 godina biti najspektakularnije ikada

Saudijci spremaju čudo od stadiona za Mundijal 2034! Haj-tek lepotica na brdu iznad Rijada! (FOTO)
Maketa stadiona u Saudijskoj Arabiji - Copyright Twitter/MasoomAnjaan4

Izgleda da su prebogati Saudijci čvrsto rešili da u narednoj deceniji postanu fudbalski centar sveta. Kruna projekta koji je započet prošle zime angažovanjem Kristijana Ronalda, a nastavljen minulog leta dovođenjem brojnih zvezda sa evropskog tla, biće Mundijal 2034. godine, a već sada može da se nasluti da će to biti najspektakularnije SP u istoriji.

To pokazuje i sam pogled na maketu stadiona koji Saudijci planiraju da izgrade na vrhu brda 200 metara iznad Rijada i trebalo bi da predstavlja pravo tehnološko čudo.

Kako se navodi, spektakularno fudbalsko zdanje trebalo bi da ima kapacitet od 45.000 mesta i poneće naziv po princu Mohamedu bin Salmanu. Planirano je da se krov i teren po potrebi uvlače i izvlače, a poseban doživljaj za navijače predstavljaće nekoliko stotina metara dugačak LED zid, dizajniran tako da otvara pogled na Rijad, koji će im „biti pod nogama“.

Ono što je takođe zanimljivo, spektakularan stadion je planiran kao budući dom kluba čija je prva zvezda Kristijano Ronaldo Al Nasra, te Al Hilala čiji dres trenutno nose srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike