Zvezda spremila zamenu za Nedeljkovića! Ugovor potpisan do 2028. godine! (FOTO)

15.01.2024

17:53

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su već otputovali na Kipar na pripreme

Zvezda spremila zamenu za Nedeljkovića! Ugovor potpisan do 2028. godine! (FOTO)
Kosta Nedeljković - Copyright MN Press

Kosta Nedeljković je na izlaznim vratima Crvene zvezde, pošto se navodi da je Aston Vila poslala višemilionsku ponudu za mladog fudbalera. Tako da je teško očekivati da ostane, iako je otputovao na pripreme na Kipar.

U skladu sa novim dešavanjima, u Ljutice Bogdana su spremili alternativu. Tako je saradnju do 2028. godine produžio talentovani desni bek rođen 2004. godine, Ognjen Mimović.

- Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se čelnim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu.

Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora - rekao je Mimović. 

O Mimoviću je govorio i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Ognjen je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad.

Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba - poručio je Mrkela.

Mimović je rođen 17. avgusta 2004. godine u Gornjem Milanovcu. Kao dete Crvene zvezde prošao je gotovo sve mlađe kategorije kluba, a nastupao je i za starije dok je bio deo juniora, koje je sa klupe tada predvodio Marko Neđić.

Sjajna izdanja je pružao u mečevima Lige šampiona za mlade protiv Sent Patrika i Empolija, a uspešnu sezonu je krunisao titulom Omladinske lige Srbije. Prethodnih šest meseci je pružao odlične partije za OFK Beograd, kao pozajmljen igrač.

Odigrao je 13 utakmica, uz skor od dve asistencije u dresu ekipe sa Karaburme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike