Gajić sprečio dramu, Zvezdin minimalac pred put u Tiraspolj (VIDEO)

06.08.2021

19:57 >> 20:15

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli na stadionu Rajko Mitić bolji od Napretka

Gajić sprečio dramu, Zvezdin minimalac pred put u Tiraspolj (VIDEO)
Copyright Milan Gajić proslavlja gol sa saigračima foto: MN Press

Pobeda je tu, sve ostalo će biti zaboravljeno do kraja današnjeg dana. Crvena zvezda je ostvarila ono što je želela, ali kombinovani tim srpskog šampiona dugo je „trenirao živce“ navijačima, pre nego što je Milan Gajić sprečio dramatičan finiš duela s Napretkom – 1:0 (0:0).

Promešao je karte Dejan Stanković za večerašnji meč, što mu se umalo obilo o glavu. Imao je srpski šampion terensku inicijativu tokom celog meča, ali je vrlo malo konkretnih stvari iz nje proizašlo. Pogotovo u prvom poluvremenu, kada su fudbaleri u crveno-belim dresovima pretili uglavnom iz prekida.

Malo toga viđeno je na obe strane u prvih 45. minuta, a najbolju šansu na meču gosti su imali sredinom prvog dela igre, kada je posle centaršuta sa leve strane Kočić, usamljen sa sedam metara, šutirao glavom, ali pravo u Milana Borjana.

Očekivano, Zvezda je u nastavku meča dodatno pojačala pritisak, ali su Kruševljani bez mnogo problema odolevali svim pokušajima favorizovanog domaćina da ih ugrozi. U nekoliko navrata, kada su uspeli da probiju bedem pred kaznenim prostorom rivala, golman Šuljagić je odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu, posle pokušaja Petrovića sa distance i Krstovića iz neposredne blizine.

Kako se utakmica bližila kraju gosti su se sve više zatvarali i vrebali šansu iz kontranapada. U dva navrata su dočekali idealne situacije, ali je u prvoj Borjan izašao kao pobednik iz duela sa Kočićem, koji je prethodno pretrčao skoro ceo teren s loptom u nogama, dok je nešto kasnije Marijanović loše šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Pročitajte još

Kada su mnogi na stadionu “Rajko Mitić”, a i oni kraj TV prijemnika, pomislili da Zvezdi preti repriza premijernog meča s Vojvodinom, individualni kvalitet Bena i odlična reakcija Gajića, doneli su uzdah olakšanja u Ljutice Bogdana. Igrao se 78. minut, sjajni ofanzivac je uputio odličan centaršut sa ivice kaznenog prostora, a iskusni desni bek se “uvukao” iza leđa defanzivaca Napretka i sa nekoliko metara pogodio za slavlje desetak hiljada navijača na “Marakani”, koji su svoje mezimce ispratili pokličom “Idemo dalje” na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Bakajoko (od 60. Gobeljić), Degenek, Dragović, Gajić – Krstičić (od 78. Srnić), Petrović – Falko (od 66. Gavrić), Nikolić (od 60. Ivanić), Ben – Lazetić (od 60. Krstović).

NAPREDAK: Šuljagić – S. Jovanović, Marinković, Mršić, Spremo – Tomić, Krstić (od 70. Laban) – Đ. Jovanović (od 46. Marinković), Marjanović, Kočić – Bačanin (od 46. Milošev).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike