Kvalifikacije će biti test: Švajcarci imaju novog selektora

09.08.2021

11:45

0

U kvalifikacionoj grupi su trenutno na drugom mestu

Kvalifikacije će biti test: Švajcarci imaju novog selektora
Copyright Tanjug/AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone

Fudbalska reprezentacija Švajcarske dobila je novog selektora. Umesto Vladimira Petkovića koji je otišao u Bordo, na klupu je seo Murat Jakin.

Ugovor sa 46-godišnjim Jakinom potpisan je do kraja kvalifiacija za Mondijal u Kataru. Tada, u novembru će biti odlučeno da li će saradnja biti nastavljena. Švajcarci su u grupi sa C sa Italijanima koji posle tri meča imaju maksimalan učinak. Švajcarska ima šest bodova iz dva susreta, a slede Severna Irska i Bugarska koje imaju po bod. Litvanija je bez bodova.

Već u septembru će biti nastavljene kvalifikacije. Ugostiće prvo Grčku u Bazelu, a zatim i Italiju u okviru kvalifikacija. Zatim sledi gostovanje u Belfastu.

 

Jakin dolazi iz Šafhauzena, kluba iz druge lige, a u trenerskom poslu imao je i uspeha. Sa Bazelom je osvojio dve titule u Švajcarskoj, a bio je i na klupi Spartaka iz Moskve, Tuna, Lucerna, Siona, Bazela i Grashopersa.

Za nacionalni tim Švajcarske je igrao 49 puta, a bio je i kapiten. Igrao je za Grashopers, Štutgart, Fenerbahče, Bazel i Kajzeslautern.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike