Superliga pobedila na Sudu, samo još da nađu ko će da je igra! Veliki klubovi masovno odbijaju ovu ideju!

21.12.2023

16:42

0

Autor: G. F.

Kako sada stvari stoje Real i Barselona nemaju podršku

Superliga pobedila na Sudu, samo još da nađu ko će da je igra! Veliki klubovi masovno odbijaju ovu ideju!
Aleksander Čeferin - Copyright Profimedia

Još jednom se fudbalski svet zatresao zbog Superlige, takmičenja koje je tokom dana odobrio Evropski sud u Luksemburgu!

Ali, kako trenutno stvari stoje, bez obzira na to što je stiglo "zeleno svetlo" rodio se novi problem. Brojni klubovi, među njima i istinski giganti, odbili su ideju da učestvuju! Trenutno su se samo Real i Barselona "obradovali" presudi.

 

 

- Evropska fudbalska porodica ne želi da bude deo Superlige. Nemačka, Engleska, Italija, Francuska i Španija (osim Reala i Barselone) ne žele Superligu. Mi se zalažemo za zaštitu evropske fudbalske porodice, očuvanja domaćih prvenstava i održavanja kvalifikacija za evropska takmičenja na temelju ostvarenih rezultata -  saopštio je madridski Atletiko.

Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je danas da ne želi da igra Superligu, jer planira da učestvuje samo u takmičenjima pod ingerencijom Evropske fudbalske unije (UEFA), prenose britanski mediji.

- Naša pozicija se nije promenila. Ostajemo predani nastupima u UEFA takmičenjima, ostalim organizacijama i udruženjima pre nego što komentarišemo nešto više - saopštili su iz Mančester junajteda.

- Jasno je da je Bajern zatvorio vrata Superligi. Takvo takmičenje bi predstavljalo napad na važnost domaćih takmičenja i ceo evropski fudbal - izjavio je izvršni direkto Bajerna iz Minhena Jan-Kristijan Dresen.

Isto razmišljanje imaju i u Pari Sen Žermenu.

- U potpunosti odbacujemo bilo kakve planove za tzv. Superligu, što je bio slučaj od prvog dana. Tako će i da ostane. Kao ponosna evropska institucija, PSŽ podržava načela evropskog sportskog modela, vrednosti otvorenog takmičenja i uključenosti!

Podsetimo da je Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali su zbog kritika javnosti to takmičenje napustili Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan, Atletiko Madrid i Juventus.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike