TSC prodao igrača za silne milione! Ratkov ide u Austriju, ovakve poslove do sada su imali samo "večiti"

18.06.2023

19:42

0

Autor: P.K.

Mnogo novca će da zaradi klub iz Bačke Topole

TSC prodao igrača za silne milione! Ratkov ide u Austriju, ovakve poslove do sada su imali samo "večiti"
Petar Ratkov - Copyright MN Press

Kakav posao TSC-a! Vicešampion Srbije prodao je napadača i zaradio milione! Talentovani Petar Ratkov postao je igrač Salcburga, koji ga je platio 4.500.000 evra, plus još pola miliona u bonusima.

Ovo je najveći transfer u istoriji kluba, a fudbalska priča iz Bačke Topole već je počela da daje konkretne rezultate. Ugovor je potpisan na pet godina, a treba naglasiti da će TSC zaraditi i 15 odsto od naredne prodaje, a kada se zna kako Salcburg radi i za koje pare prodaje igrače, u srpskom klubu mogu biti i više nego zadovoljni.

- Neverovatan je osećaj potpisati za tako veliki klub. Dugo vremena pratim Salcburg i znam da imaju savršeno postavljen sistem. Razgovarao sam sa Strahinjom Pavlovićem pre transfera i on mi je govorio sve najbolje kada su u pitanju mogućnosti ovde. Jedva čekam da prvi put zaigram na Red Bul areni.

Sportski direktor kluba Krištof Frojnd bio je više nego zadovoljan:

- Potpisali smo vrlo talentovanog mladog igrača. Iako Petar ima samo 19 godina, odigrao je već 75 utakmica u prvoj ligi Srbije, tako da je vrlo zreo. Imaće sve potrebno vreme da se prilagodi na viši nivo i njegove nove izazove. Znamo da Petar ima vrlo dobar mentalitet za svoj uzrast i znamo da će vredno raditi od prvog dana da se prilagodi i navikne na nas što pre može.

Petar Ratkov rođen je 2003. godine. Karijeru je započeo u FK DIF, odakle je došao u TSC. Ove sezone je zablistao, naročito tokom prolećnog dela prvenstva. Istorijsku sezonu Topolčana završio je sa 13 golova.

Mnogi klubovi su povezivani sa mladim reprezentativcem Srbije: zimus Empoli, Kozenca i Specija, a posle Anderleht i Parma, pa Glazgov Rendžers i američki Sinsinati.

Crvena zvezda je navodno nudila milion i druge igrače za razmenu. Na kraju se javio i Salcburg, koji je poznat po razvoju mladih igrača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike