Veliki dan za Zvezdinu decu! Pala tri potpisa iz elitne grupe na Marakani!

18.12.2023

17:06

0

Kroz pomenuti projekat želimo da kompletno osposobimo mladog čoveka za fudbal, ali i život – ističu crveno-beli

Veliki dan za Zvezdinu decu! Pala tri potpisa iz elitne grupe na Marakani!
Svetozar Mijailović i Nikola Jelić sa talentovanim fudbalerima Zvezde - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezde potpisao je nove ugovore sa trojicom mladih igrača, Veljkom Vukojevićem, Bratislavom Marićem i Lukom Zarićem.

U saopštenju kluba se navodi da su ugovore produžili Vukojević, koji je protiv Trajala u Kupu debitovao za seniorski tim i Marić koji je pozajmljen Grafičaru, dok je Zarić postao profesionalac. Vukojević i Zarić su potpisali trogodišnje ugovore, a Marić se obavezao na vernost Crvenoj zvezdi do 2025.

- Ovo je veliki dan za naše mlade momke, koji potpisuju ugovore i ogromno priznanje za sve što su pokazali. Reč je o članovima Zvezdine elitne grupe, o kojoj klub i akademija posebno vode računa. To je pravi odnos, jer kroz pomenuti projekat želimo da kompletno osposobimo mladog čoveka za fudbal, ali i život. Verujem da će momci opravdati ukazano poverenje koje im je klub pružio uz želju da potpišu još mnogo ugovora i imaju blistave karijere, te da izrastu u velike ljude - izjavio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, prenosi zvanični sajt kluba.

Direktor Omladinske škole Nikola Jelić rekao je da su mladići ponašanjem i svojim igrama zaslužili ugovore sa Zvezdom.

- Tokom jeseni smo pokazali koliko računamo na mlade fudbalere i kakva ih blistava budućnost čeka, pa se nadam da će u prvom timu biti sve više igrača stasalih u Omladinskoj školi. Vukojević je imao odličnu polusezonu i debitovao za prvi tim, uz nadu da će se na proleće izboriti za veću minutažu. Marić je ove jeseni igrao za Grafičar, veći deo utakmica je bio starter i time je zaslužio produžetak ugovora. Zarić je standardan reprezentativac i mlađi kadet Crvene zvezde, a nadam se da će uskoro postati i prvotimac - rekao je Jelić.

Vukojević je rođen 2006. godine u Šapcu, a crveno-beli navode da se on najbolje snalazi na poziciji krilnog napadača. On trenutno nastupa za omladinsku selekciju čiji je prvi strelac.

Marić (19) pokriva pozicije levog beka i štopera, a trenutno kao pozajmljen fudbaler nastupa za Grafičar i važan je igrač Zvezdinog razvojnog tima.

Zarić je rođen 2008. godine, a pokriva poziciju krilnog napadača i jedan je od najboljih fudbalera mlađih kadeta Zvezde.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike