Hrvatima iz Sitija prijalo gostovanje na Marakani: Super je bilo! (VIDEO)

13.12.2023

22:46

0

Autor: A. Š.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić lepim rečima pričali o Crvenoj zvezdi

Hrvatima iz Sitija prijalo gostovanje na Marakani: Super je bilo! (VIDEO)
Mateo Kovačić - Copyright Printscreen/24sedam

To što mu rezultatski poslednji meč grupne faze Lige šampiona ove sezone nije donosio ništa, Pep Gvardiola je iskoristio da pruži šansu nekolicini igrača iz Sitijeve akademije.

Upravo su dva Sitijeva deteta bila i najzaslužnija za trijumf protiv Crvene zvezde na „Marakani“ (3:2), na kojoj je ceo meč sa klupe odgledao hrvatski defanzivac Joško Gvardiol.

- Drago mi je što smo ostvarili pobedu, prvenstveno jer smo pokušali da odmorimo par igrača. Atmosfera je bila lepa, prvi put sam bio ovde i nadam se da ću doći ponovo – kazao je iskusni defanzivac, uporedivši duele sa srpskim prvakom na Ostrvu i u Beogradu.

- Zavisi kako ćemo da gledamo te dve utakmice. U prvom meču su bili opasniji, iako su danas dali dva gola. Kvalitetna su ekipa, nije bilo jednostavno u dve utakmice… Realno gledano, namučili smo se… Želim im svu sreću u ostatku sezone.

Za razliku od Gvardiola, njegov reprezentativni kolega Mateo Kovačić bio je starter i jedan od retkih standardnih prvotimaca u ekipi Gvardiole.

- Bitna pobeda, da završimo grupu sa šest od šest. Bila je teška utakmica, najvažnije da smo dobili – rekao je iskusni vezista, uz osvrt na atmosferu i ekipu Zvezde.

- Super je bilo. Oni su dobra ekipa, bila je teška utakmica kao i svaka u današnje vreme. Igrali su otpozadi dobro, agresivni su… Znali smo da su dobra ekipa, nisu bez razloga u Ligi šampiona, ali najbitnije je da smo mi dobili i da se vraćamo kući sa tri boda.

Upitali su novinari Kovačića da uporedi Zvezdu i Jang bojs.

- Teško mi je da odgovorim na to jer nisam gledao kada su igrali između sebe. Mogu da kažem da smo i protiv Jang Bojsa imali tešku utakmicu kao i ovde. Svi su imali šansu da prođu – kazao je Mateo Kovačić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike