TSC poslao UEFA preteće upozorenje! Ako Grci ne puste naše navijače na stadion, ne igramo protiv Olimpijakosa!

12.12.2023

22:20

0

Srpski vicešampion pobedom u Pireju mogao bi da obezbedi proleće u Evropi, ali postoji bojazan da meč neće biti odigran

TSC poslao UEFA preteće upozorenje! Ako Grci ne puste naše navijače na stadion, ne igramo protiv Olimpijakosa!
Navijači TSC-a - Copyright MN Press

Poslednje kolo grupne faze Lige Evrope TSC je dočekao sa šansom da obezbedi evropsko proleće. Ukoliko u Pireju savladaju Olimpijakos, izabranici Žarka Lazetića izboriće se za nokaut fazu Lige konferencija, ali posle odluke grčkih vlasti postoji bojazan da meč neće biti odigran.

I to zbog toga što bi moglo da se dogodi da fudbaleri srpskog vicešampiona odbiju da izađu na travu „Karaiskakisa“!

Kako saznaje „Mozzart sport“, čelnici TSC-a pisali su UEFA sa zahtevom da njegovim navijačima, mahom sponzorima i prijateljima kluba, bude dozvoljen ulazak na tribine Olimpijakosovog stadiona, jer u suprotnom neće izaći na utakmicu!

Gde je nastao problem? Za sve je kriv incident na odbojkaškom derbiju Olimpijakosa i Panatinaikosa, kada su navijači crveno-belih bakljom pogodili policajca i naneli mu teške povrede. Zbog toga su grčke vlasti donele odluku da na dva meseca zatvori kapije na svim fudbalskim stadionima u zemlji, s tim što ta zabrana neće važiti za evropske duele Panatinaikosa protiv Makabija iz Haife, te PAOK-a i Helsinkija.

ZA OLIMPIJAKOS VAŽE DRUGAČIJA PRAVILA

Zašto ova odluka ne važi i za Olimpijakos? Pa, zbog toga što su upravo njegovi navijači krivi za povredu policijskog službenika.

Jedan od najvećih nonsensa ove odluke jeste da se zabrana odnosi samo na fudbalske utakmice, pa će tako košarkaši Olimpijakosa moći da računaju na podršku svojih navijača u dvorani „Mira i prijateljstva“, kako na mečevima nacionalnog šampionata, tako i u susretima Evrolige.

Potpuno razumljivo, u TSC-u ovakvu odluku smatraju potpuno diskriminišućom, a ono što je posebno važno u celoj priči jeste što su čelnici kluba iz Bačke Topole već potrošili oko 100.000 evra, na iznajmljivanje čartera, te rezervaciju hotelskih soba.  

Sada se čeka odluka grčkih vlasti i postavlja se pitanje da li će UEFA moći svojim uticajem da omogući ulazak na tribine gostima TSC-a, ili će srpskom predstavniku za zelenim stolom propasti mogućnost da ostvare još jedan istorijski uspeh.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike