Stanković razočaran i tužan: Videćemo kako ćemo i šta ćemo dalje, najbolje je da prespavamo

10.08.2021

20:07 >> 20:10

0

Autor: Adam Štulić

Strateg srpskog prvaka teško podneo eliminaciju od Šerifa

Stanković razočaran i tužan: Videćemo kako ćemo i šta ćemo dalje, najbolje je da prespavamo
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Teški dani su pred Crvenom zvezdom posle eliminacije od Šerifa. Srpski šampion poražen je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Tiraspolju 1:0 i tako završio svoj put ka elitnom takmičenju za ovu sezonu.

Strategu crveno-belih Dejanu Stankoviću rezultat u Moldaviji je posebno teško pao, što je moglo da se vidi i po izjavama po završetku duela.

– Ovo je najtužniji poraz u mojoj karijeri, mogu biti samo tužan. Ne mogu da budem razočaran u momke, odgovornost je na meni. Ako neko treba da preuzme odgovornost, onda sam to ja. Ja sam birao, menjao, žao mi je zbog navijača što nismo prošli. Videćemo kako ćemo i šta ćemo dalje, najbolje je da prespavamo – rekao je Stanković, koji nije detalnije mogao da analizira meč „vruće glave“.

– Da smo imali neku šansu, sigurno da smo imali. Primili smo gol iz prekida, koje smo detaljno spremali. Momci su dali sve od sebe, odgovrnost je samo ispred mene. Oni brane klupske boje sa ponosm, ako neko treba da odgovori na sve ovo, onda sam to samo ja.

Pred crveno-belima je da se u plej-ofu domognu barem grupne faze Lige Evrope.

– Moraćemo dobro da se potrudimo. Svi smo žarko želeli i verovali, odlučili su detalji, sitnice, ne volim prekide. Ispadao sam i kao igrač zbog prekida, ali naučićemo na svemu ovome. Fudbal se igrao i pre nas. Marakana će biti puna, padaće veliki i bez nas. Zvezda je velika i sa nama i bez nas – kazao je Stanković i pokušao da objasni da li ga je Šerif nečim iznenadio.

– Bilo je manje-više isto kao i pre duela u Beogradu. Direktna, svaka lopta je išla preko nas. Kada krećeš 80 metara od svog gola svaki napad, treba kroz blok da prođeš… Napravili smo par akcija, koje su bile dobre. Ne mogu da kažem da sam iznenađen, bili su detalji, ne mogu ovako vruće glave i tužan da dam pravi odgovor.

Otkrio je mladi strateg i da je Katai igrao povređen.

Pročitajte još

– Katai nije trenirao četiri dana, imao je povredu mišića, bio polupovređen. Reskirao je da ostane dva-tri meseca van terena. Kada kažem da me je neko razočarao, kažem da me razočarao kao čovek. Ja sam taj koji stoji ispred njih i nema razloga da se njima zamera. Da se prošlo dugačije bi se pričalo. Biće teško, biće, pokušavam da budem iskren do kraja. To je to – zaključio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike