Aston Vila razmontirala Siti! Statistika je neumoljiva – Gvardiola je razbijen kao nikada u karijeri! (VIDEO)

07.12.2023

00:22

0

Autor: A. Š.

Grđani su biti totalno nemoćni u Birmingemu, gde je domaćin ostvario 14. uzastopnu premijerligašku pobedu

Aston Vila razmontirala Siti! Statistika je neumoljiva – Gvardiola je razbijen kao nikada u karijeri! (VIDEO)
Fudbaleri Aston Vile slave pobedniči gol protiv Sitija - Copyright Profimedia

Aston Vila je kandidat za titulu Premijer lige! To, posle trijumfa protiv moćnog Mančester sitija, mora da se kaže. Pogotovo zbog načina na koji je šampion Evrope i Engleske pao u Birmingemu – 1:0.

Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera sveta. Osvojio je sve što se moglo osvojiti, ali ovakav poraz u trenerskoj karijeri nije doživeo! Statistika je neumoljiva, pa krenimo redom…

Vila je protiv Sitija osvojila 13 poseda u poslednjoj trećini terena, što nije uspeo niko u duelu sa „građanima“ pod vođstvom španskog stratega. Pored toga, moćni Siti je na „Vila parku“ uspeo samo dva puta da šutne ka golu protivnika što je najmanja brojka bilo kog tima pod vođstvom Gvardiole, dok su nestvarna 22 pokušaja Aston Vile da zatrese mrežu Sitija najveći broj šuteva koji su išli ka golu tima kojeg trenira nekadašnji strateg Barselone.

Gvardiola je večeras vodio 535. utakmicu kao trener, a dosad nikada njegov protivnik nije u prvom poluvremenu 13 puta pokušao da mu zatrese mrežu. Aston Vila je dominirala od prvog do poslednjeg minuta.

A šta tek reći o sjajnom timu Unaija Emerija? Španski strateg je definitivno, trenerski, sazreo za najveća dela.

Napravio je mašineriju koja je na „Vila parku“ slavila 14 uzastopnih premijerligaških pobeda, izjednačivši klupski rekod koji je postavljen 1903. pa ponovljen 1931. godine. Takođe, trijumf protiv Sitija bio je Vili 10 u poslednjih 15 utakmica u prvenstvu, što je klubu iz Birmingem poslednji put uspelo u sezoni 1980/81… A te sezone šampionska kruna je stigla na „Vila park“! Poslednji put…

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike