Bahar je glavni problem, niko od nas navijača Zvezde nije zadovoljan: Ljubimac "delija" otkrio zašto se nije vratio na "Marakanu"

06.12.2023

17:40

0

Autor: P.K.

Očekivalo se da ponovo obuče crveno-beli dres, ali...

Bahar je glavni problem, niko od nas navijača Zvezde nije zadovoljan: Ljubimac "delija" otkrio zašto se nije vratio na "Marakanu"
Barak Bahar - Copyright MN Press

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Kristal palasa, Luka Milivojević napustio je Premijer ligu letos, ali se nije vratio ni u Crvenu zvezdu, ni u Olimpijakos, kako se očekivalo, već je sa Markom Nikolićem otišao u Dubai.

Tamo je standardan, a sada je otkrio da letos jeste bilo kontakta sa Zvezdom, ali ne u velikoj meri, odnosno, da nije bio blizu povratka na stadion "Rajko Mitić".

Njegov razlog što nije ozbiljnije razmatrao povratak u klub koji voli? Srpski fudbal.

- Mislim da Crvena zvezda drugačije treba da bazira svoju priču. Imam ideju da karijeru privedem kraju na drugačiji način. Najmanji problem je da se vratim u Zvezdu, voljeni klub, ali postoje drugi razlozi. Crvena zvezda je u svakom smislu odskočila od ostatka timova i situacija je mnogo bolja nego u vremenu kada sam nosio crveno-beli dres. Ali, problem je u srpskom fudbalu. On sve ove godine nije napredovao ni za jedan odsto. Jednostavno, ne vidim sebe u tome – rekao je Milivojević za Meridianbetsport.

Luka je rođen u Kragujevcu, počeo je u tamošnjem Radničkom, ali je posle samo pet mečeva prešao u Rad, gde je proveo četiri sezone, nakon čega je došao u Zvezdu. Tu je proveo sezonu i po, potom je usledio Anderleht, pa Olimpijakos tokom tri sezone, i onda Kristal palas, gde je bio punih šest sezona.

On je analizirao Zvezdu, igrački kvalitet, kaže, nije sporan, već nešto drugo.

- Zvezda ima veoma dobar sastav. Uopšte nije bilo neophodno uložiti toliko novca u tim, ali činjenica je da je sastavljena ekipa od kvalitetnih pojedinaca. Po mom mišljenju glavni problem je trener, Barak Bahar. Stavka broj jedan, prilikom sklapanja novog tima, pogotovo kada su ambicije velike, jeste ozbiljno skautiranje i pažljiv odabir trenera. Zvezda je promašila sa trenerom. Nije on jedini krivac, jer određenu odgovornost treba da snose i oni koji su ga angažovaliZnam da je uprava imala najbolju nameru, ali smatram da to nije bila dobra odluka. Igrački kadar je sasvim u redu, ali kažem, nastao je disbalans. Oni najbolje znaju kako i zašto. Siguran sam da niko od nas, navijača Crvene zvezde, nije zadovoljan. Ubeđen sam u to.

Njegov klub Šabab Al Ahli trenutno je treći u najvišem rangu takmičenja u Emiratima. Cilj je titula.

- Naš cilj je da osvojimo sve što možemo ove sezone. Liga je veoma interesantna. Radim sa Markom Nikolićem. Poznajemo se još od epizode u Radu. Ovo je nova prilika za mene da upoznam novu kulturu, deo planete o kom do sada nisam toliko znao. Impresije su jako pozitivne. U startu sam bio skeptičan. Premišljao sam se. Baš sve teče prema očekivanjima. Smatram da je takmičenje na zavidnom nivou. Infrastruktura i platežna moć su jako dobri. Samim tim u ligi ima dosta stranaca, iz različitih delova sveta. To poboljšava sam kvalitet.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike