Navijač Zemuna pesnicom udario golmana Rada! Evo za šta je sve optužen 20-godišnjak! (VIDEO)

06.12.2023

16:07

0

Utakmica Srpske lige grupe Beograd je prekinuta zbog haosa

Navijač Zemuna pesnicom udario golmana Rada! Evo za šta je sve optužen 20-godišnjak! (VIDEO)
Copyright Printscreen/ Youtube/Fudbalski savez Beograda

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv navijača Mateje R. (20) zbog sumnje da je 11. novembra na utakmici između Zemuna i Rada napao Luku Martinovića, golmana Rada.

Optužnim atktom Mateja R. se tereti za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i nanošenje lake povrede. Tužilaštvo je takođe predložilo da mu se produži pritvor da ne bi u kratkom periodu ponovio delo.

Sumnja se da je Mateja, maskiran fantomkom, tokom fudbalske utakmice između Zemuna i Rada preskočio zaštitnu ogradu severne tribine stadiona, pa je zajedno sa više nepoznatih navijača Zemuna, koji su takođe nosili fantomke, sišao na teren.

Pošto je jedan od navijača sa mreže gola skinuo šal sa obeležjima Rada, koji je prethodno okačio Martinović, navijači su počeli da trče nazad ka tribini, a za njima i golman. Ispred tribine, Mateja R. je pesnicom udario Martinovića u predelu jagodične kosti glave, potom i desnom nogom po nogama.

Potom se vratio na tribinu gde je, zaklonjen drugim navijačima, skinuo jaknu i ostao u majici sa obeležjima Zemuna. Utakmica je, podsetimo, posle ovog incidenta prekinuta u 17. minutu kada su na teren pokušali da uđu i navijači Rada, koji su se tom prilikom sukobili sa Žandarmerijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike