Moćno pismo navijača Barse Leu Mesiju: Boje su spale, ali samo jedan klub će zauvek biti tvoj (FOTO)

11.08.2021 | 15:12 >> 20:48

Autor: Gojko Filipović

Fudbal je za mnoge mnogo više od igre

Copyright Lionel Mesi, Tanjug, AP Photo/Joan Monfort

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu. Fudbal sa sobom nosi emociju. Vrlo često u nama probudi neku za koju nismo ni znali da postoji. Ili ne želimo da postoji.

Ali, isto tako često u nama probudi i emociju na koju treba da budemo ponosni. I o kojoj bi moglo da se razmišlja na nekom dubljem nivou.

Obe vrste emocija probudila je kod navijača Barselone istina o odlasku Lionela Mesija iz kluba, a jedan od onih, koji očigledno svim srcem vole katalonski klub, napisao je sjajno pismo Argentincu. Pismo koje ima tu emociju zbog koje se valja zamisliti.

Copyright Rafael Van der Vart, Inijesta/Profimedia

– Bilo je teško kada je odlazio Ronaldinjo, bio je teško kada je odlazio Ćavi, bilo je teško kada je Inijesta sedeo i plakao na centru terenu praznog i tamnog Nou Kampa… Sada će biti još teže budući da je otišao najbolji koji je ikad obukao dres Barselone – piše navijač, pa nastavlja:

Hvala za sve, Leo, nesumnjivo niko u skorije vreme neće moći ni da se približi onome što si ti dao za klub, za grad i uopšte za fudbal. U srcu svakog navijača Barselone za tebe će zauvek biti mesta, a i unuke ćemo učiti kako se voli i igra za jedan klub. Posebno je tužan način na koji se rastajemo, ali nikada nije zabranjeno da se organizuje oproštajna utakmica, bez obzira gde si i čiji dres nosiš. Samo će jedan klub zauvek biti tvoj.

Navijač se zatim dodirnuo i budućnosti Barselone bez Mesija, ali i budućnosti Mesija van Barselone, te imao i mudru poruku za sve navijače.

– A klub… Klub je pre svega i iznad svega i klub će se vratiti još jači. Jedan igrač ima karijeru prosečno do 34, 35 godine, klub postoji više od vek i po i postojaće mnogo više nego što ćemo mi doživeti. Godinama, uživajući u njegovoj magiji iz meča u meč, zaboravili smo da navijamo za klub, a ne za jednog igrača. Biće težak prelazni period i moguće je da dugo nećemo imati ovakvog miljenika, ali ne zaboravite sa ste klub zavoleli mnogo pre ere Mesija. I najvažnije, kada smo već morali da se rastanemo, sada konačno imaš šansu da dokažeš i začepiš usta mnogim dušebrižnicima, kojih je bilo godinama unazad, da možeš da igraš u bilo kojoj ligi i sa bilo kojim protivnikom.
Srećno!

Copyright Naser Al-Kelaifi i Lionel Mesi, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Pa da i mi nešto napišemo ovom navijaču Barselone – Momče, pogodio si u centar mete. Nije Barsa Mesi. Nije Mesi Barsa. Nije ni fudbal sve na svetu. Ali, budi emociju…

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam