Ronaldo deo velike prevare, preti mu kazna od milijardu dolara!? Tužioci ga gone, u problemu je!

30.11.2023

08:37

0

Autor: A. S.

Američki zakon je u ovakvim slučajevima prilično oštar

Ronaldo deo velike prevare, preti mu kazna od milijardu dolara!? Tužioci ga gone, u problemu je!
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Kristijano Ronaldo jedna je od vodećih sportskih zvezda poslednjih desetak godina, gde god da igrao. "Ime" i karijeru je izgradio u Mančester junajtedu, potvrdio u Real Madridu, a sve pre i nakon toga, samo se uklopilo sa onim što Portugalac čini.

Kako ga prati i veruje mu veliki broj ljudi, često je deo raznih reklamnih kampanja, brendovi su se utrkivali kako bi mu ponudili sponzorski ugovor, a jedna saradnja mu može naneti veliki problem, kako finansijski, ali i mnogo važnije, ukaljaće mu ugled.

U Sjedinjenim Američkim Državama podignuta je optužnica protiv "Bajnensa", najveće berze kriptovaluta na svetu, a tužioci navode kako su mnogi novac uložili jer je "podršku" ovom brendu pružio Ronaldo, prenosi BBC!

Portugalac je sa ovim brendom uspostavio saradnju prošlog novembra, kada je kompanija objavila prvu CR7 kolekciju nezamenjivih tokena (NFT). Tada je najjeftiniji token iz pomenute kolekcije koštao 77 dolara, a godinu dana kasnije, samo jedan dolar!

Tužioci su se okomili na fudbalera, jer smatraju da je svojom reklamom  "Bajnensu" doneo povećanje interesovanja za 500 odsto, a mnogi koji su uložili novac, ostali su bez ičega i sada žele nadoknadu.

Takođe, Ronaldu se, prema američkom zakonu na teret stavlja i to što nije otkrio koliko je plaćen za reklamiranje, pa tužioci traže odštetu od oko 910 miliona evra.

Još uvek se čeka na reakciju i Ronalda i "Bajnensa".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike