Smenjen sudija posle penala PSŽ-u! UEFA ga tiho sklonila sa večerašnje utakmice zbog sporne odluke (VIDEO)

29.11.2023

14:40

0

Autor: P.K.

Nikome nije jasno zašto je najbolji sudija sveta dosudio jedanaesterac...

Smenjen sudija posle penala PSŽ-u! UEFA ga tiho sklonila sa večerašnje utakmice zbog sporne odluke (VIDEO)
Sporni detalj - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Mnogo bure podigla je odluka sudije Šimona Marčinjaka da dodeli penal Pari Sen Žermenu protiv Njukasla u nadoknadi vremena utakmice 5. kola Lige šampiona. Kilijan Mbape je iskoristio šansu i doneo je bod svom timu, ali jedanaesterac nije trebalo da dodeli.

UEFA se nije zvanično oglasila, u skladu sa politikom da ne raspravlja javno o odlukama na terenu, ali je usledila reakcija. VAR specijalista Tomaš Kvjatkovski sklonjen je sa utakmice Real Sosijedad-Salcburg, u kojoj je u sredu uveče trebalo da bude video konsultant. Umesto njega, sada je tu nemački stručnjak.

A u čemu je problem?

U nadoknadi vremena je dosuđen penal kada je lopta pogodila pogodila defanzivca Njukasla Tina Livramenta prvo u grudi, a odatle se odbila u njegovu ruku. Marčinjak je prvo mahnuo da se igra nastavi, ali je onda usledio poziv iz VAR sobe da lično pogleda situaciju. On je to uradio i dosudio penal, koji je Mbape iskoristio u osmom minutu nadoknade vremena.

Pogledajte tu situaciju na oko 4.27 donjeg snimka:

Marčinjak je sudio finale Lige šampiona prošle sezone i finale Svetskog prvenstva prošle godine, tako da nije sasvim jasno i zašto se odlučio da dosudi penal.

U aprilu ove godine, panel vrlo iskusnih trenera i nekadašnjih igrača UEFA objavio je zvanično da "ne bi trebalo suditi igranje rukom ako se lopta prethodno odbila o telo istog igrača, a posebno ako lopta posle toga ne ide u gol".

Marčinjak je očigledno mislio drugačije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike