Dan kada se Zlatan osećao kao apsolutna nula: Sa svim novcem i poznanstvima, brata nisam uspeo da spasem!

28.11.2023

14:05

0

Autor: A. S.

I Ibra je samo čovek sa snažnim emocijama

Dan kada se Zlatan osećao kao apsolutna nula: Sa svim novcem i poznanstvima, brata nisam uspeo da spasem!
Zlatan Ibrahimović - Copyright Profimedia

Sa nestrpljenjem, čitava javnost je čekala na knjigu Zlatana Ibrahimovića. Uvek "bez dlake na jeziku", emotivan snažan i pun sebe, nikada nije krio šta oseća i misli, tako je i pisao svoju ispovest.

Knjiga „Adrenalin: Moja neispričana priča“ je nedavno objavljena, ali nije laka za čitanje. Zlatan nije dete iz bogate porodice, kome je jedini zadatak bio da ide u školu i trenira. Njegova porodica imala je brojnih problema, finansijskih, a kada su se oni rešili, usledili su nešto kasnije i zdravstveni.

Kako je u javnosti i poznato, Zlatan je imao brata Sapka, koji je preminuo od leukemije u 42. godini. Ta tema je poznata, ali uvek iznova kada govori o tome, izazove nove emocije i jezu.

- Ne želim da razmišljam kakav ću biti kad ostarim i kako će stariti moje tetovaže, namerno sam ih istetovirao na leđima da ih ne bih gledao. Nemam tetovaže na nogama, tu su samo ožiljci zbog mog stila igre i moje fudbalske istorije. Na ruci sam istetovirao datum rođenja mog brata Sapka koji je umro u 42. godini, 30. april 1973. Leukemija ga je odnela za samo 14 meseci zato ne želim da razmišljam o budućnosti i koncentrisan sam isključivo samo na  ovaj trenutak, na sadašnjost - podsetio je Zlatan da događaj iz 2014. godine, pa nastavio:

- Pokušavam da ne protraćim ni sekunde i trudim se da budem što je moguće bliži svojim sinovima i da provodim vreme s njima i s ljudima koje volim jer znam da život leti i da je dovoljan jedan lekarski pregled da se sve zauvek promeni.

Da je ova knjiga doslovna ispovest, može se videti i u narednim redovima.

- Kad sam pitao Sapka kako je primetio da je bolestan, ispričao mi je da je hodao ulicom i da je odjednom počeo čudno da se oseća, kao da tone u trotoar. Osećao se kao da je pod vodom, nije mogao da diše. Otišao je odmah u bolnicu i podvrgnuo se nizu pretraga, njemu nisu ništa rekli. Narednog dana, lekar je nazvao mog oca i sve mu ispričao - pitao ga je kakva je u pitanju leukemija i dobio je odgovor „agresivna“, a nažalost stanje se nakon početnih terapija nije popravljalo, štaviše deluje da mu se samo pogoršalo.

Sapko je počeo s terapijama, ali mu se stanje u nekoliko meseci pogoršalo. Vratio sam se iz Pariza gde sam igrao i zatekao ga otečenog, bez kose, već se teško kretao. Bilo mi je jako teško da ga gledam u takvom stanju. Nisam bio spreman. Morao je da pije gomilu lekova kako bi se osećao bolje, ali bilo je to tek nakratko. Tata ga je odveo u kupatilo pa se vratio u dnevni boravak i prvi put mi priznao: Nema nade. Pogledao sam ga i shvatio ozbiljnost njegovog pogleda. Nisam mogao da dišem, ni da progutam. Ali, kako? Sapko mi je davao nadu, a tata mi je oduzimao. Sa svom fizičkom snagom koju sam imao, sa svim novcem, sa svim poznanstvima, nisam mogao ništa da učinim da pomognem bratu. Osećao sam se potpuno nemoćno, kao apsolutna nula. Bio sam uništen - napisao je u potresnoj ispovesti veliki Zlatan Ibrahimović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike