Top 5 detalja 16. kola: Prvi poraz Partizana, sneg u Surdulici i moćna poruka Voždovca! (FOTO)

28.11.2023

11:58

0

I ne samo to

Top 5 detalja 16. kola: Prvi poraz Partizana,  sneg u Surdulici i moćna poruka Voždovca! (FOTO)
Semafor na meču Partizana i TSC-a - Copyright MN Press

Zbog raznih dešavanja i odlaganja, polusezona u fudbalskoj Superligi neće biti kada je planirano, ali se bliži. I dok Crvena zvezda, TSC i Čukarički igraju i Evropu i domaću ligu, Partizan, Vojvodina i ostale ekipe su bazirane samo na domaći šampionat. Ipak, to u 16. kolu nije bilo od velikog značaja.

Pa krenimo redom, šta se to sve dešavalo na domaćim terenima ovog vikenda.

Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Da nije fudbal samo za muškarce, znamo svi i to odavno, ali ako se neko bori za prava dama u ovom sportu, u domaćoj ligi, to je ekipa Voždovca. Tako su ovog puta, gostovanje u Ivanjici i ubedljiv poraz na lošem terenu, stavili po strani, već su sa domaćim igračima igrali za nešto više od bodova i mesto na tabeli, igrali su za prava žena!

Kako se 25. novembra obeležava Dan borbe protiv nasilja nad ženama, ove ekipe su iskoristile priliku da fotografisanje obave pored transparenta koji tako i glasi. Bio je to slogan pod kojim se igralo ovo kolo, a Voždovčani su iskoristili priliku i poslali poruku:

 

 

Ove godine u Srbiji, stradalo je 27 žena. One su najčešće bile žrtve nasilja najbližih ljudi, da se tako nešto u budućnosti ne dešava!

Prvi poraz Partizana i to kakav

Mnogi su čekali taj dan i dočekali - Partizan je poražen i to u Humskoj, a više nego ubedljiv trijumf odnela je ekipa TSC-a predvođena nekadašnjim fudbalerom i trenerom crno-belih, Žarkom Lazetićem.

Govorio je Igor Duljaj pred ovaj susret da tim iz Bačke Topole igra najlepši fudbal u domaćem šampionatu, a to se moglo videti i u subotu. Bili su crno-beli nemoćni, a TSC je stigao do bitnih bodova pred meč u Evropi, gde u četvrtak dočekuje ekipu Vest Hema. Prvi poraz Partizana, ali i druga pobeda TSC-a u nizu, nakon serije remija!

Egipćanin debitovao za Pazar

Uoči 16. kola, Novi Pazar je dobio još jednu kaznu, u narednih pet utakmica na svom terenu, igraće bez podrške publike, ali su zato imali veliki broj navijača na svojoj strani na gostovanju u Kragujevcu. A na Čika Dači još jedan lep potez.

Naime, navijači Pazara su razvili transparent na kome je pisalo:

- Teški dani borbe, pomoć vaša za vreme korone. Nećemo zaboraviti, hvala na tome. 

A na tom susretu, za gostujuću ekipu je debitovao i mladi, talentovani Omar Fajed. 20-godišnji Egipćanin, u Pazaru se nalazi na pozajmici iz Fenerbahčea, gde je letos stigao za pola miliona evra!

Voša nije vratila kult derbija

Priželjkivala je Vojvodina, na čelu sa trenerom Rankom Popovićem derbi sa Crvenom zvezdom. Da se dolazak u Novi Sad ponovo gleda sa strahom i poštovanjem, ali... Beogradski crveno-beli su slavili sa 2:1, a Popović je nakon meča govorio biranim rečima i izostavio mnogo toga.

- Sa naše strane je moglo da se odigra malo iskusnije, malo smo naivno golove primili. Bilo je nekih stvari koje su mogle mnogo bolje. Da je po onoj "čast i bruka žive dovjeka" neki bi se dobro zamislili i ne bi iz kuće izlazili. Na žalost takvo je vreme došlo da je ovo drugo kao kvalitet, a ne kao nešto čega trebamo da se stidimo - rekao je između ostalog Popović nakon meča.

Povreda Indija

A na tom susretu na Karađorđu došlo je i do povrede Vošinog pojačanja. Mateuš Indio je sredinom prvog dela igre, morao da napusti teren. Bilo mu je odmah jasno da nije reč o bezazlenoj povredi, pa je uplakan izašao iz igre, a možda je baš njegov izostanak uticao na rezultat. Svakako, igračima sigurno nije bilo svejedno da nastave meč nakon takve situacije.

Zanimljivo je bilo i na ostalim terenima, a možda i najzabavnije u Surdulici gde se igralo po snegu.

Superliga, 16. kolo:

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 1:1

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

Partizan - TSC 0:4

Nedelja:

Radnički 1923 - Novi Pazar 0:4

Radnički Niš - Čukarički 0:2

Železničar Pančevo - Napredak 2:1

Ponedeljak

Javor - Voždovac 4:0

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike