Konačno Premijer liga: "Građanin Kejn" i Siti na tronu, ili reakcija Čelsija, Liverpula i Junajteda

13.08.2021

06:07 >> 06:58

0

Čekali smo i dočekali, fudbalska lopta zakotrljaće se večeras na Ostrvu.

Konačno Premijer liga: "Građanin Kejn" i Siti na tronu, ili reakcija Čelsija, Liverpula i Junajteda
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Utakmicom između Brentforda i Arsenala večeras (petak 13. avgust, 21.00) počinje Premijer liga, za mnoge ljubitelje fudbala najjača i najbolja na svetu. Počinje prvenstvo u kom se ništa ne zna i sve se zna istovremeno.

Da počnemo od šampionske titule pošto je to ono zbog čega se uglavnom i kotrlja lopta po terenima. Bukmejkeri jasno poručuju da je pred nama izuzetno uzbudljiva sezona i četvorki koja je prethodnu sezonu završila na prva četiri mesta daju velike šanse da isto učine i sada. Dakle, dvojac iz Mančestera(Siti i Juanjted), te Čelsi i Liverpul trebalo bi i ove sezone da vode glavnu reč.

Ko se od velikih i koliko pojačao manje-više je poznato, još se čeka rasplet situacije oko dolaska Harija Kejna u Mančester siti, ali je jasno da su se neki odlučili za kupovinu moći, a drugi na oprobanu filozofiju o ne menjanju tima koji dobija.

Profimedia

Siti je porušio sve rekorde kupovinom Džeka Griliša iz Aston Vile, Čelsi se dobrano isprsio za Romela Lukakua, a menadžer Liverpula Jirgen Klop spada u one drugopomenute. Jednostavno poručuje “pogledajte moj tim, mi više ništa nećemo kupovati”. Nije da je Liveprul baš iskulirao tržište, ali su kupovine “crvenih” ovog leta bile preskromne za uslove današnjeg tržišta. Deluje kao da su veću pažnju posvetili prodaji, otišlo je nekoliko igrača među kojima i naš Marko Grujić, a na izlaznim vratima je i Đerdan Šaćiri. Klopu zapravo samo treba da mu se igrači ne ispovređuju kao prošle sezone, pa da bude i te kako konkurentan u borbi za trofej.

Glavnu kupovinu Junajted je obavio dovođenjem Džejdona Sanča, za koga se veruje da će se uklopiti u ekipu i doneti joj ono nešto što je ndeostajalo prethodnih godina za velike domete. Menadžer Ole Gunar Solšer i dalje ima poverenje čelnika kluba, ali bi “spor” start sezone mogao vrlo brzo da ga košta posla, stav je bukmejkera. Dakle, Crveni Đavoli, moraćete jako od samog starta.

Biće tu još odlazaka i dolazaka bez ikakve sumnje, ima još dvoljno vremena do kraja prelaznog roka, ali imena igrača koji su u rosterima i ove godine obećavaju velike utakmice u Premijer ligi.

Ko je šta uradio u prelaznom roku, ko se od igrača koliko potrošio igrajući Evropsko prvenstvo, pa i Olimpijske igre, reći će nam vreme. Ono na šta odgovor već znamo je da će nam prvo kolo doneti jedan od potencijalno velikih derbija u ovoj sezoni.

Hari Kejn, Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Totenhemu će na noge Mančester siti i biće više nego zanimljivo videti hoće li Kejn predvoditi “pevce” ili će duel gledati sa strane kao budući “građanin”. Baš kao u čuvenom filmu Građanin Kejn.

Naravno nikoga ne treba otpisivati, ali prema svemu urađenom u dosadašnjem delu prelaznog roka, teško je zamilsti da bi još neki klub ozbiljno mogao da se umeša u borbu za prva četiri mesta na tabeli. O tituli da ne pričamo. Možda bi moglo da se desi čudo pa da Arsenal oživi i eksplodira ili da Totenhem izdrži celu sezonu igrajući bez uspona i padova, ali ne deluje realno. Ako bismo morali da tražimo iznenađenje onda bi to svakako mogao da bude Lids, posebno kada se zna da je Marselo Bijelsa produžio ugovor.

Biće kako bude, ali će liga biti kvalitetna i nadamo se zanimljiva do poslednjeg kola koje je na programu 22. maja naredne godine.

Premijer liga, 1. kolo
Petak
Brentford – Arsenal 21.00
Subota
Mančester junajted – Lids 13.30
Barnli – Brajton 16.00
Čelsi – Kristal Palas 16.00
Everton – Sautempton 16.00
Lester – Vulverhempton 16.00
Votford – Aston Vila 16.00
Norič – Liverpul 18.30
Nedelja
Njukals – Vest Hem 15.00
Totenhem – Mančester siti 17.30

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike