PARTIZAN LAVLJEG SRCA!!!!!!! Herojska crno-bela noć u Humskoj (VIDEO)

13.08.2021

21:45 >> 06:31

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Aleksandra Stanojevića posle penala eliminisali Soči

PARTIZAN LAVLJEG SRCA!!!!!!! Herojska crno-bela noć u Humskoj (VIDEO)
Copyright Radost fudbalera i navijača Partizana foto: MN Press

BRAVO PARTIZAN LAVLJEG SRCA!!!! Legendarna rečenica još legendarnijeg radio reportera Jordana Ivanvovića, izrečena posle gola Slađana Šćepovića kojim su crno-beli davne 1989. godine eliminisali slavni Seltik u Glazgovu, može da se prekopira na trenutnu generaciju fudbalera kluba iz Humske, koji su posle velike drame i dva povratka, boljim izvođenjem penala eliminisali Soči i plasirali se u plej-of Lige konferencija – 2:2, penalima 4:2.

Dugo ovako dramatičan meč nije viđen u Humskoj ulici. Možda od čuvene Artmedije, navijači Partizana nisu strepeli za konačan ishod duela kao večeras, pogotovo što je Soči dva puta vodio na Topčiderskom brdu i što su crno-beli do produžetaka stigli golom u 90. minutu utakmice.

Još pre nego što je duel i počeo, Stanojević se našao u velikim problemima. Predviđeni starter Lutovac nije mogao da igra jer mu je uoči meča preminuo otac, dok je Danilo Pantić u finišu zagrevanja osetio bol u zadnjoj loži zbog čega je ostao u svlačionici.

Ipak, crno-beli su hrabro izašli na teren i od prvog minuta pritisnuli rivala, čija se odbrana povijala pred naletima “parnog valjka”. Sjajan je bio Lazar Marković, u nekoliko navrata pravio je dar-mar u odbrani Sočija, kojeg je u prvih pola sata sigurnog minusa sačuvao golman Džanaev.

I onda, u jeku Partizanovih napada, usledio je hldan tuš u Humskoj. U 33. minutu Terekov je krunisao lepu akciju svojih saigrača i doveo Ruse nadomak prolaska u narednu rundu. Međutim, Partizan se nije predavao. Krenuo je jako i u drugom poluvremenu, što je dalo rezultat u 55. minutu, kada je Jojić poravnao na 1:1.

Delovalo je tada da su crno-beli bliži nastavku takmičenja, imali su sve na svojoj strani, ali su za jednu neopreznost u poslednjoj lini kažnjeni ponovo preko Terekova, koji je u 76. minutu doveo Soči nadomak velike pobede, koju su im ukrali rezervisti kluba iz Humske – strelac Aleksandar Šćekić, i asistent iz kornera Nikola Terzić.

Meč je otišao u dodatnih 30 minuta u kojima su heroji “valjka” bili mladi golman Popović i štoper Vujačić, koji su u dva navrata u prvom produžetku maestralnim intervencijama sprečili goste da dođu do novog vođstva, da bi u 110. minutu Stanojević napravio potez utakmice. Odlučio je strateg Partizana da promeni golmana, pošto su penali bili viđeni između stativa stavio je Nemanju Stevanovića, koji mu je odbranom u četvrtoj seriji trasirao Partizanu put u završnu rundu kvalifikacija, koju je preciznim izvođenjem poslednjeg penala overio Igor Vujačić.

Izabranici Aleksandra Stanojevića u plej-ofu igraće protiv portugalske Santa Klare.

BLOG UŽIVO:

PENALI

4. SERIJA

STEVANOVIĆ BRANI! Golman Partizana je pročitao Prada.
VUJAČIĆ POSTIŽE GOL, PARTIZAN JE U PLEJ- OFU!

3. SERIJA
Pročitao je Stevanović Žoazinja, ali je šut bio suviše jak i precizan.
Suma uz mnogo sreće postiže gol. Pogodio je vezista stativu, ali se od Dženeva lopta vratila u mrežu.

2. SERIJA
Vorobjev je precizan.
Rikardo siguran, šut po sredini gola.

1. SERIJA
Salagov je prevario Stevanovića, ali je mrežu Partizana sačuvala stativa!Ž
Partizan ima prednost, Marko Živković je siguran!

120. MINUT – Posle jednog minuta nadoknade vremena završen je drugi produžetak. Penali odlučuju o učesniku plej-ofa Lige konferencija.

115. MINUT – Relativno je mirno u Humskoj, kao da oba tima čekaju kraj i penale.

Sejduba Suma foto: MN Press

110. MINUT – Deluje da fudbaleri oba tima imaju sve manje snage. Do kraja drugog produžetka ostalo je još 10 minuta. Stanojević je promenio golmana, na terenu je Nemanja Stevanović.

106. MINUT – Počeo je drugi produžetak, Stanojević je u mini pauzi napravio još jednu izmenu, Miljković je na terenu umesto Lazara Markovića.

103. MINUT – Kakva prilika za goste i kakva intervencija Igora Vujačića. Burmistrov je dobiodubinsku loptu, sjajno je primio i krenu usamljen ka Popoviću, kojeg je lobovao pa je lopta pošla ka praznoj mreži. Na sreću crno-belih, u poslednjem trenutku “ispod zemlje” je iskočio crnogorski reprezentativac i sprečio već viđen gol.

Igor Vujačić foto: MN Press

97. MINUT – Popović spašava Partizan! Živković je bio neoprezan, izgubio je loptu u opsasnoj zoni, koja se uz malo sreće odbila do usamljenog Burmistrova, koji je šutirao sa sedam metara, ali je Popović maestralno ušao u šut iskusnom fudbaleru i sačuvao svoju mrežu.

91. MINUT – Počeo je prvi produžetak.

90. MINUT – GOOOOOL!!!!!!! Partizan je izjednačio golom Aleksandra Šćekića, koji je sjajno reagovao na centaršut Terzića iz kornera sa desne strane. Igraće se još tri minuta nadoknade vremena, meč verovatno odlazi u produžetak.

84. MINUT – Nova promena Stanojevića. Mladi Nikola Terzić zamenio je Miloša Jojića.

82. MINUT – Kakva prilika za Sumu! Odlično su kombinovali Marković i Rikardo, koji je sjajno odložio loptu za Sumu. Omaleni vezista je usamljen krenuo ka kaznenom prostoru, šutirao je sa 15 metara, ali slabijom, levom, nogom, veoma loše – slabo i pored gola.

76. MINUT – GOL Soči ponovo vodi. Ponovo su jeftino i prelako savladani crno-beli. Jusupov je dobio loptu potpuno usamljen u kaznenom prostoru Partizana, sa ivice peterca je proigrao Terekova, koji je drugi put na meču zatresao mrežu “valjka”. Trener ruskog tima odmah pravi dvostruku izmenu, Noboa i Jusupova zamenili su Žoazinjo i Angban.

71. MINUT – Promene na obe strane. Kod Rusa su na teren u 69. minutu ušli Margasov i Burmistrov, umesto Zaika i Popova, dok je dva minuta kasnije Šćekić u ekipi Partizana zamenio Holendera.

Filip Holender foto: MN Press

66. Prva promena na meču, vrši je Aleksandar Stanojević. Umesto Natha na terenu je Suma. U poslednjih desetak minuta, posle gola Jojića, crno-beli su malo spustili gas, ali s nesmanjenom željom traže način da dođu do drugog gola.

55. MINUT – GOOOOL!!!!! Jojić poravnava rezultat. Konačno se lopta našla iza leđa Džanaeva. Ponovo je, kao i u Rusiji, najveći deo posla odradio Lazar Marković. Kapiten crno-belih je sjajno prošao po desnoj strani, uputio je loptu ka Holenderu u peterac, golman Rusa je u tom trenutku bio oprezan i za kratko je uspeo da otkloni opasnost, ali se iz drugog plana pojavio Jojić, posle čijeg je šuta lopta prošla kroz noge golmanu Sočija i zarvšila u mreži.

54. MINUT – Nova prilika za crno-bele. Živković je uputio centaršut sa desne strane, Rikardo je na petercu promašio loptu, koja je došla do Uroševića, koji je šutirao preko gola sa desetak metara.

POBEDNIK OVOG MEČA DOBIO RIVALA U PLEJ-OFU
Pobednik beogradskog duela između Partizana i Sočija u plej-ofu Lige konferencija igraće protiv portugalske Santa Klare, koja je i u Ljubljani bila bolja od Olimpije – 1:0. Podsetimo, u prvom meču Portugalci su slavili 2:0.

48. MINUT – Velika prilika za Lazara Markovića. Natho ga je sjajno proigrao, ali kapiten crno-belih nije najbolje primio loptu, zbog čega je morao da šutira sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla visoko preko prečke.

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme, treneri nisu ništa menjali u sastavima u odnosu na početak meča.

Saša Zdjelar foto: MN Press

45. MINUT – Posle dva minuta nadoknade vremena završen je prvi deo igre.

37. MINUT – Ponovo je Partizan zapretio iz prekida, Jojić je izveo korner s leve strane, Urošević je bio najviši u skoku na petercu, ali nije lepo zahvatio loptu glavom, pa je još jedna prilika za crno-bele propala.

33. MINUT – GOL, VODI SOČI Praktično iz prve prave prilike gosti su došli do vođstva. Krenuli su Rusi malo hrabrije ka golu Partizana u poslednjih nekoliko minuta, a posle nešto duže akcije pred kaznenim prostorom crno-belih, Terekov je rutinski iskoristio sjajno proigravanje saigrača, koji ga je ostavio u situaciji jedan na jedan sa Popovićem.

32. MINUT – Prvi žuti karton na meču, zbog taktičkog faula, dobio je Lazar Marković.

25. MINUT – Sjajna prilika za crno-bele. Lazar Marković se izborio za slobodan udarac sa 20 metara, malo iskosa sa leve strane, Natho je odlično šutirao preko živog zida, ali je Džanaev “izvadio” loptu iz rogla i sprečio “već viđen” gol.

22. MINUT – Ponovo malo mirniji period u igri. Rusi su se koliko toliko oslobodili početnog pritiska Partizana, ali je lopta uglavnom na polovini terena koju brane gosti.

15. MINUT – Posle desetak minuta malog zatišja, dve šanse za crno-bele u razmaku od tridesetak sekundi. Pritskaju crno-beli rivala konstantno, ruski tim teško uspeva da prenese igru na polovinu crno-belih, koji su u 15. minutu zapretili preko Markovića, čiji je šut sa dvadesetak metara golman gostiju odbranio. Posle kornera, pokušao je Vujačić sa šest metara, ali je lopta otišla preko prečke.

Lazar Marković foto: MN Press

6. MINUT – Prva velika prilika za crno-bele, Marković je prošao po desnoj strani, “zavrnuo” je loptu u peterac, na drugoj stativi je bio Holender, ali je njegov šut u poslednjem trenutku izblokiran. Crno-beli su dobili prvi korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po goste.

1. MINUT – Počeo je meč, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

PROBLEMI ZA PARTIZAN PRED POČETAK

Danilo Pantić je na zagrevanju osetio bol u zadnjoj loži, zbog čega je njegovo mesto od starta zauzeo Filip Holender.

SOČI: Džanaev, Rodrigo, Barać, Prohin, Zalka, Tsalagov, Jusupov, Terehov, Noboa, Popov, Baršov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike