Mbape je dao 300 golova, neverovatan je! Pa ima nekih koji to ne mogu ni na treninzima!

20.11.2023

15:18

0

Autor: G. F.

Legendarni francuski napadač Tjeri Anri ne može da sakrije koliko se divi mladom zemljaku

Mbape je dao 300 golova, neverovatan je! Pa ima nekih koji to ne mogu ni na treninzima!
Anri i Mbape - Copyright Profimedia

Najubedljiviju pobedu reprezentacije Francuske i demoliranje Gibraltara sa 14:0 u potpunosti je obeležio napadač Kilijan Mbape.

Stigao je do svog 46. gola u dresu Trikolora na samo 74 odigrane utakmice, odnosno do 300 pogodaka kada se saberu reprezentacija i klubovi.

Koliko je to impresivno najbolje je opisao legendarni francuski napadač Tjeri Anri, koji jednostavno nije mogao da sakrije divljenje prema Mbapeu.

- To što ovaj dečko radi je nonsens! Prosto je neverovatno! A nije onaj koji igra samo pred golom, on igra svuda. Ali, on pogađa! On može da uradi sve.

Razume Anri i kako je to biti u ulozi u kojoj se nalazi mladi francuski napadač.

- Problem je kada ste veoma jaki što ljudi često vide ono što ne radite, da ste podbacili ili da niste bili dobri. Danas toliko tražimo od njega, a on i nije morao da bude toliko dobar - kroz osmeh je konstatovao Anri.

 

 

Ispred Mbapea na listi strelaca u istoriji francuskog fudbala su Olivije Žiru, koji mu beži za 10 golova i baš Anri koji je postigao 51 gol u dresu reprezentacije. Realno je pitanje trenutka kada će taj rekord biti nadmašen.

- Sve je na njemu. To je momak koji "diše fudbal", koji se dobro priprema. Njegov profesionalizam i želja da igra su uvek prisutni. Dao je 300 golova, ima nekih koji top nisu uspeli ni na trenizima da urade - zaključio je čuveni Anri.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike