Srbiju ova utakmica baš zanima! Duel Crne Gore i Litvanije može da reši mnogo toga, evo šta kaže selektor "sokola"

15.11.2023

16:02

0

Autor: 24sedam

Šanse ekipe koju vodi selektor Miodfrag Radulović za plasman na EP 2024 su minimalne

Srbiju ova utakmica baš zanima! Duel Crne Gore i Litvanije može da reši mnogo toga, evo šta kaže selektor "sokola"
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Crne Gore će sutra (20.45) u Podgorici dočekati nacionalni tim Litvanije u utakmici kvalfikacija za EURO 2024. Uoči duela u glavnom gradu Crne Gore, "hrabri sokoli" koje predvodi selektor Miodrag Radulović se nadaju pobedi, mada su njihove šanse za plasman minimalne.

Prvo mesto na tabeli grupe G drži Mađarska sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam. Tako da je ishod sutrašnjeg duela bitan i za naš tim. Jer ako domaćin ne pobedi, selekciji koju vodi Dragan Stojković Piksi u duelu sa Bugarima u nedelju neće biti potreban ni bod.

Uz to, Crnogorci žele da se revanširaju Litvancima.

- Sav fokus je na Litvaniji, tek kada se završi ta utakmica razmišljaćemo o Mađarskoj. Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promenila tok kvalifikacija. Sutrašnji duel je na neki način utakmica principa, zadužili su nas, dobar su tim, fizički posebno, dobri u tranziciji, ali želimo da im se revanširamo - kazao je Radulović, a prenose podgoričke Vijesti.

Takođe je najavio ofanzivu.

- Igraćemo napadački. Veliki broj utakmica igrali smo sa dva špica, tu se jasno vidi naša želja da pobedimo, bez obzira na ime protivnika. Sutra ćemo igrati u formaciji 4-4-2, nemamo šta da krijemo.

Možda ćemo ovom objavom olakšati njihovom selektoru, ali u fudbalu danas nema tajni, sve su to nijanse. Bitno je da se nametnemo. Nećemo ići grlom u jagode, ali ova postavka je najava da ćemo igrati napadački, da ćemo sve uraditi da pobedimo - da li ćemo uspeti, videćemo - zaključio je selektor Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike