Pobedi se u zube ne gleda! Minimalac Orlića na startu kvalifikacija za EP!

15.11.2023

15:45

0

Autor: G. F.

Napadač Mladosti iz Lučana Uroš Sremčević doneo tri velika boda

Pobedi se u zube ne gleda! Minimalac Orlića na startu kvalifikacija za EP!
Uroš Sremčević - Copyright MN Press

Omladinska selekcija Srbije uspešno je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Severnoj Irskoj narednog leta (15-28. jula 2024).

"Orlići" su u prvom meču prve faze kvalifikacija za EP savladali Andoru sa 1:0 (1:0), golom napadača Mladosti iz Lučana Uroša Sremčevića u 15. minutu na asistenciju levog beka Vojvodine Stefana Bukinca. 

Utakmica u Albeni protekla u kontroli meča od strane "orlića", ali su Mijatović, Stanković, Milošević, Sremčević promašivali šanse, Simić je u 67. minutu pogodio okvir gola veoma dobrog golmana Andore Dijega Meirelesa.

Srbija je igrala u sastavu: Lijeskić - Nedeljković, Simić, Vukićević, Bukinac - Mladenović, Stanković, Mirčetić (od 81. Vasiljević) - Šljivić (od 90. A. Petrović), Milošević, Sremčević (od 68. Mijatović).

Narednu utakmicu izabranici selektora Radovana Krivokapića igraće u subotu od 13.30 u Varni protiv domaćina turnira, Bugarske, a potom ih u utorak u istom terminu čeka duel sa Škotskom.

 

 

Za prolaz u drugu fazu, odnosno elitnu grupu kvalifikacija, srpskim fudbalerima potrebno je da se nađu na jednom od prva dva mesta svoje grupe ili da budu najbolja trećeplasirana selekcija prve faze. Potom će 28 selekcija biti podeljeno u sedam grupa, a na Evropsko prvenstvo u Severnoj Irskoj plasiraće se samo prvoplasirani timovi.

Dosad je poznato već devet reprezentacija koje će igrati u drugoj fazi, a to su: Portugalija, Norveška, Nemačka, Češka, Rumunija, Austrija, Letonija, Crna Gora i Severna Makedonija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike